На 7 юли настъпи поредната за 2019 година ретроградна фаза на Меркурий. Следващата такава фаза ще настъпи на 31 октомври тази година. В периода 7-18 юли Меркурий ще остане в знака на Лъв. От 19 до 31 юли ще премине през Рак, акцентирайки върху Рак, Риби, Скорпион, Везни, Овен и Козирог. По време на тази ретроградна фаза ще е важно да преосмислим своите действия и думи, да овладеем егото си.

Ретроградният Меркурий ни обръща навътре и дава по-общ поглед върху нещата, обясни нумерологът Ели Маринова.  По нейни думи ретрограден Меркурий имаме няколко пъти в годината за по три или четири седмици, но той не е кой знае каква заплаха.

Добре е в този период да не си купуваме техника, да си довършим настоящите договори, но да не подписваме нови, предупреди тя. Хората, родени в ретрограден Меркурий, би трябвало да имат успех. Ако решат например да си купят кола, това трябва да е за добро, разказа пред Bulgaria ON AIR ясновидецът Роберто Методиев.

Сега сме свидетели на ретрограден Меркурий в Рак и Лъв, тоест има опасност да започнат да се дават повече бомбастични обещания и да се правят такива изказвания и нищо налице, което ще разочарова много хора или даден човек, посочи Маринова.