СКРИТИТЕ ПОСЛАНИЯ С КРАСИМИР КУРТЕВ : Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя, скритите послания на числата.

 

Числата са използвани за защита на Изток, в т.нар. янтри. Те наподобяват магическите квадрати. Но докато при тях сборът вертикално и отвесно е еднакъв, то при янтрата се вписва рождената дата, на този, който търси подкрепа от Вселената. В това отношение, ведите са ни оставили богато наследство от янтрите на планетите. За разлика от съвременната нумерологията, те включват и вибрациите на лунните възли, съответно за Раху е числото 4( Северен лунен възел, който по вибрация сега отговаря на Уран) и за Кету-7 (Южен лунен възел, който по вибрация отговаря на Нептун).

 Числата и техните вибрации: Числата се използват и за определяне на вибрациите на вашето име. Най-важни са първите три букви от него. Първата от тях, оказва влияние през целия ви живот. Тълкуването на числата, според това, какво търсим е различно. Винаги разглеждаме числото на душата ( датата на раждане), числото на съдбата или на пътя на живота (редукция на дата, месец и година) и числото на името.Числото на съдбата не се поддава на въздействия и не се променя. То е свързано с т.нар.самскари-наследството, което носим от минали реинкарнации, вибрациите, спомените, постъпките и недовършените уроци, заради които сме дошли на този свят.

Числото на душата също е постоянна константа. Ето защо, хората, които са записани на друга дата на раждане имат доста трудности в живота и променлива съдба.

Пълната характеристика на човек се добива от изчислението на трите му имена. Липсата на някои от числата показва кармичните уроци, които трябва да се научат точно тук и сега. Изчисленията продължават с първото име и всички галени имена, с които сте познати сред приятели и познати. Така ще сте наясно какво име да използвате най-често, за да развиете определена част от вашия характер.

На всяко число отговаря определен цвят и нота от музикалната стълбица. Пътят на живота като вибрация е свързан и с определен зодиакален знак. Ето защо има и разминаване, в някои случаи, между него и числото на съдбата, което и дава и напрежение в самото съществуване.

 Числата и зодиакалните знаци:

Числото 1 е числото на Слънцето и когато слънчевия знак е Лъв, личностните характеристики се засилват. При Водолей понякога тази вибрация е в противоречие с нагласите му, за това може да се използва за уравновесяване на природата на този знак. В пълно съзвучие с природата на числото са Овен, Стрелец, Близнаци и Везни. В контраст са останалите Скорпион, Телец, Дева, Рак, Риби и Козирог.

Числото 2 е число на Луната и неговият слънчев знак е Рак. Козирог може да използва двойката за уравновесяване на своя характер. В съзвучие с вибрацията на две са Скорпион, Везни, Дева и Телец. Останалите знаци са в пълен контраст с това число.

Числото 3 е числото на Юпитер и знакът Стрелец. Близнаци са тези, които могат да използват три за”лечение”на своя характер. Благоприятно е влиянието му върху Овен, Лъв, Водолей и Везни.

Числото 4 е вибрация на Уран и знакът Водолей. Лъв понякога е в противоречие с четворката. Хармония носи на знаците Близнаци, Везни, Овен и Стрелец.

Числото 5 носи значението на Меркурий и на знаците Дева и Близнаци. Риби и Стрелец биха могли да са в противовес или в хармония с това свободолюбиво число. И тъй като 5 може да смесва различни силови потоци,то и всички останали знаци могат да са в съзвучие с него или да създадат напрежение, в зависимост от обстоятелствата.

Числото 6 е символът на Венера и то е благоприятно за Водолей, Телец и Везни.

Числото 7 носи вибрациите на Нептун и Риби. Използва се за уравновесяване на характера на Дева. Това философско и мистично число е в съзвучие със Скорпион, Рак, Козирог и Телец.

Числото 8 е числото на Сатурн, както и на Козирог. Ракът е този,който може да го използва за подсилване на своя характер. То може да донесе хармония на Риби, Скорпион, Дева и Телец.

 Числото 9 е проникването и действието,мъжката сила на Марс, както и на Овен. Везните могат да го използват за развновесие. Осмицата е в съзвучие с вибрациите на слънчевите знаци Лъв, Близнаци, Стрелец и Водолей.

 

Числа и имена: За да е реално изчислението и за да се отнася точно за вас, използвайте и редуцираното число на името ви. При изчисляване на личната година се пресмятат и планетарните периоди, което е и връзката на нумерологията с астрологията. Периодите са както следва: Слънчев, Лунен, Марсов, Меркуриев, Юпитеров, Венерин и Сатурнов.Тук подреждането на планетите е според дните от седмицата,а не според тяхното движение. Както и при астрологията, при числата също са важни аспектите: полусекстил, секстил, тригон,опозиция и квадратура.

 Повечето хора знаят за т.нар. Сатурнова дупка. Тя започва 53 или 54 дни преди рождения ви ден. Сатурн е много важен както за астрологията, така и за нумерологията. И много от нас се плашат от него, но тя освен символ на затрудненията и ограниченията е и носител на отговорностите и при него с пълна сила важи пословицата:” Каквото си посял,това и ще пожънеш”.

Ако има нещо,което не сте довършили, Сатурн е този, който ще ви върне обратно и ще повтаряте уроците си, докато не поправите досадните грешки. Петдесет и три дни преди рождения ви ден започва сатурновата криза, за да ви подготви за слънчевия ви период.

 В нумерологията се използват и астрологичните домове,както и техните транзити,които са свързани с определени години от вашия живот. Те определят вашите жизнени цикли.

Науката за цифрите е в състояние, както и при астрологията, да направи карта на „зародиша”, да проследи продуктивността на жизнените цикли, да определи вашата карма и комплексите ви.

 Да умеете да боравите с цифрите означава да разберете човешкото съществуване, да разчитате символите от Дървото на живота и да научите името на Този, Който не трябва да се споменава.