"Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата за скритото послание – Митове и легенди за зодиакалните знаци.

Светът на астрологията е богат на завладяваща митология и легенди, които обграждат зодиакалните знаци. Тези истории се предават от поколения, добавяйки дълбочина и значение на астрологичните символи, които разпознаваме днес. В тази статия ще се впуснем в пътуване, за да изследваме очарователната митология и легенди зад всеки зодиакален знак. От древногръцки и римски приказки до истории от различни култури, ние ще разкрием завладяващите разкази, които оживяват зодиакалните знаци.

Овен: Златното руно на Овена

В гръцката митология Овенът се свързва с историята на Златното руно. Историята се върти около героичното пътешествие на Джейсън и аргонавтите, които се впускат в мисията да извлекат руното от мистичен овен. Златното руно символизира приключението, смелостта и преследването на благородна цел, отразявайки смелия и смел характер на хората, родени под знака на Овен.

Телец: Земният произход

Телецът намира своите митологични корени в историята на Зевс и Европа. Зевс, маскиран като великолепен бял бик, привлича вниманието на Европа и я отнася през морето. Бикът представлява сила, стабилност и чувственост, въплъщавайки земните и заземени качества на хората от зодия Телец.

Близнаци: Светещите близнаци на Кастор и Полукс

Близнаците се свързват с митологичните близнаци Кастор и Полукс, известни като Диоскури. В гръцката митология тези братя са получили безсмъртие и са поставени в небето като съзвездието Близнаци. Историята на Кастор и Полукс символизира двойствеността, многостранността и хармоничния баланс на противоположностите, които са характерни за хората от зодия Близнаци.

Рак: Космическата връзка на ракообразните

Ракът е свързан с митологичната история за дванадесетте подвига на Херкулес. Като част от своите мисии, Херкулес трябваше да победи гигантския рак Рак, изпратен от богинята Хера, за да попречи на напредъка му. Връзката на Рака с това митично създание представлява защита, възпитателни инстинкти и важността на емоционалната сила.

Лъв:  Немейският лъв

Митологичната връзка на зодия Лъв е в историята за Немейския лъв, свиреп звяр, убит от могъщия Херкулес. Непроницаемата златна козина на Немейския лъв служи като негова крайна защита, представяйки царствената и мощна природа на лъва и отразявайки гордите и харизматични черти на индивидите, родени под знака на Лъва.

 

Дева: Богинята на реколтата Деметра

Девата намира своята митологична връзка с богинята Деметра, богинята на земеделието и реколтата. Прецизното внимание на Деметра към детайла и предаността му към подхранването на земята отразяват аналитичните, практични и усърдни качества на хората от Дева. Историята на Деметра подчертава важността на упоритата работа, организацията и стремежа към съвършенство.

Везни: Везните на справедливостта

Митологичната връзка на Везни се крие в историята на Астрея, гръцката богиня на справедливостта и справедливостта. Астрея често се изобразява да държи везните, символизирайки баланса, хармонията и стремежа към справедливост. Историята на Астрея резонира с хората от Везни, подчертавайки присъщото им чувство за справедливост, дипломатичност и желание за хармонични взаимоотношения.

Скорпион: Скорпионът и Орион

Скорпионът е свързан с митологичната приказка за скорпиона, който ужилил Орион, могъщият ловец. В историята Орион в крайна сметка е победен и поставен в небето като съзвездие срещу съзвездието Скорпион. Този мит символизира интензивността, трансформацията и страстната природа на Скорпионите.

Стрелец: Стремежът на Кентавъра към знание

Стрелецът намира своите митологични корени в историята на Хирон, мъдрият кентавър, известен с огромните си знания и учения. Хирон представлява мъдрост, интелектуално любопитство и преследване на по-висши истини. Митът за Хирон отразява приключенския дух и философската природа на хората, родени под знака на Стрелец.

Козирог: Изкачването на морския козел

Митологичната връзка на Козирога се крие в историята за морския козел Прикус. Прикус е било мъдро и състрадателно създание, което можеше да се трансформира между коза и риба. Историята символизира издръжливостта, амбицията и дисциплинираната природа на хората от зодия Козирог, докато се ориентират в предизвикателния терен на живота, постоянно търсейки изкачване по-високо.

Водолей: Водоносецът и историята на Ганимед

Водолей намира своите митологични корени в историята на Ганимед, красив млад принц, който бил взет от Зевс, за да стане виночерпец на боговете. Ганимед представлява Водоносеца, изливащ небесни води, които носят храна и просветление на човечеството. Този мит символизира хуманитарната природа, интелектуалните стремежи и визионерските идеали на хората от зодия Водолей, тъй като те се стремят да донесат положителна промяна в света.

Риби: мистичната риба и историята на Афродита

Риби се свързва с митологичната история за Афродита и нейния син Ерос, който се трансформира в риба, за да избяга от гнева на Тифон, страховито чудовище. Рибата символизира двойствената природа на индивидите Риби, тъй като те навигират както в материалната, така и в духовната сфера. Историята отразява състрадателните, емпатичните и интуитивните качества на Рибите, както и тяхната връзка с царството на емоциите и въображението.

Митологията и легендите зад зодиакалните знаци добавят дълбочина и символизъм към астрологичното пътуване. Митологичната асоциация на всеки зодиакален знак дава представа за техните уникални качества, силни страни и предизвикателства. От дръзките приключения на Овен до мъдростта на Стрелец, тези митологични истории ни свързват с нашата колективна човешка история и ни помагат да разберем архетипните енергии във всеки зодиакален знак. Изследвайки тези древни разкази, ние придобиваме по-дълбока оценка за богатия гоблен на астрологията и универсалните теми, които резонират във всеки от нас.

 

Бъдете здрави!

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.