Наследниците на Майкъл Джексън заявиха, че документалният филм "Да напуснеш Невърленд" не трябва да бъде излъчван по телевизията. В него двама мъже твърдят, че са били обект на сексуални посегателства от страна на краля на поп музиката, когато са били деца.

Според семейството на Джако филмът не включва мнението на защитниците на Краля на попа, което се изисква от правилата за програмиране. В тази връзка те предупредиха американската телевизия "Ченъл 4", че филмът нарушава изискванията, предаде Асошиейтед прес.

Наскоро излезе и 9-минутен откъс от разпитите с Краля на попа, които включват невиждани досега кадри. Това е единственото му изказване във връзка с обвиненията в сексуално посегателство. 

Нови кадри на Майкъл Джексън, разпитват го за обвиненията в сексуално посегателство ВИДЕО9-минутен откъс от разпитите с Краля на попа

"Смятаме, че всички можем да се съгласим, че фалшивите обвинения във филма са значими", се казва в писмото. "Човек трудно може да си представи по-значими обвинения срещу някого." В края на миналата седмица подобно писмо бе изпратено до телевизия НВО, в което се казва, че обвиненията са позорни, но вниманието се фокусира върху програмите правила в Ченъл 4.

Двете телевизии са съпродуценти на въпросната документална лента, която бе показана премиерно на кинофестивала Сънданс. Тя ще бъде излъчена през първата седмица на март от Ченъл 4 във Великобритания и от НВО в САЩ, пише dir.bg.