След смъртта на Майкъл Джексън през 2009 г. британският таблоид "Нюз ъф дъ уърлд" публикува триминутен откъс от 3-часовия разпит с него от 1 март 1996 година в хотел "4 сезона" в Ню Йорк. В откъса певецът коментира обвиненията за сексуални посегателства срещу малолетни.

"Дейли мейл" показа 9-минутен откъс от разпитите с Краля на попа, които включват невиждани досега кадри. В тях се вижда как изпълнителят е нервен, върти се, затваря очи, докосва се на различни места, смее се, шегува се и цитира стихове от Библията, докато адвокатите го разпитват. Това са единствените публични кадри, в които той говори за обвиненията към него, пише 24 часа.

Видеото е показано като част от документалния филм на "Да напуснеш Невърленд" на фестивала в Сънданс. В него Уейд Робсън и Джеймс Сейфчак разказват за детството си, прекарано в компанията на Джексън в имението му.

Премиерата на филма беше на 26 януари. Лентата е посветена на темата за насилието над деца и педофилията на поп звездата. Предполагаемите жертви, които в момента са на около 30, разказват в детайли за насилието, преживяно в „Невърленд“. Робсън и Сейфчак съобщават, че техните родители са поддържали тази нездрава връзка с известния артист. Зрителите намериха това, което виждат, за толкова неприятно, че описват филма като „хорър“.