Далматинец от Банкя покори световните медии, а наесен ще демонстрира дарбите си и в родно предаване за таланти. Тригодишният Фреди е кръстен на любимия музикант на стопанката си Олена Кирилова - Фреди Меркюри. И името предопределя съдбата му – чаровникът може да пее и дори да свири на пиано. Когато 7-годишната дъщеря на Олена тръгва на уроци по пиано, кученцето започва да показва музикалните си заложби.

„Всъщност пълното му име е Freddie Dalmagic Dont Stop Me Now, като включва една от емблематичните песни на „Куийн“, разказва пред TrafficNews Александра от развъдник Dalmagic, където е роден далматинецът.

В момента домашният любимец разучава друго култова парче на групата - We are the champions, както и песента от филма „101 далматинци”.

Освен музикалните си заложби, Фреди изпълнява много трикове. По команда пада, ляга, стои на задни лапи. Изключително спокоен и умен е. И по тази причина става много популярен не само в България, но и в чужбина. Участвал в телевизионно шоу на Първи канал на руската телевизия. Снимал е реклами по целия свят. Лице е на норвежкия телеком, на български строителен хипермаркет. Снимал е и коледни реклами в Германия.

„Беше поканен и в едно риалити предаване за житни на Netflix (б.а. американска компания, доставчик на филми и сериали на основата на видео стрийминг). Но там ангажиментът му беше за повече от четири месеца, а семейството с малко дете нямаше как да остане в САЩ толкова дълго време. И те отказаха участието”, обяснява Александра.

Фреди е носител и на редица купи и медали. Участва редовно в киноложки изложби. Шампион е на България, Сърбия, Македония, Хърватия. Многократно е печелил приза „Най-хубаво куче” на различни изложби. Не е просто домашен любимец, той е част от развъдната дейност и на Български Далматин Клуб. Има собствена страница в социалните мрежи и хиляди последователи.

Въпреки славата си обаче най-много обича да е близо до семейството. Да играят заедно с момиченцето, а сега, през лятото – да плуват и лудуват заедно в басейна.