Култовият герой на прехода Панчо Илиев, който извървя осеяния  с тръни път от банкер до кебапчия, стана герой във видео. Бизнесменът , който в момента е собственик на скара –бира в квартал „Капана“  е заснет по време на изключително нервна товаро-разтоварна дейност . Той е спрял джипа си с регистрационен номер РА 08 25 AT по средата на еднопосочна улица на  площада зад търговски център „Халите“ и сваля каси с безалкохолно и бира и торби с продукти. 

Панчо Илиев трещи и фучи, тъй като зад него се е натрупала дълга опашка от други изнервени шофьори, които го подканват да се разкара от пътя, с помощта на клаксоните си. „На майка ви *** ще свирите“ псува като каруцар перущенският  бизнесмен. При последната торба с продукти той замахва ядно и към една от готвачките, която паникьосана вдига ръце към главата си, за да се предпази. След това Илиев скача на предната седалка на джипа и потегля с газ.

Панчо Илиев се подвизава в „Капана“ от повече от година , след като излежа поредната си присъда за измама на строителен предприемач.  Той замени лъскавите маркови костюми и белите шалчета , които бяха негова запазена марка , с дънки и тишърт и започва да изкарва пари с пот на челото в буквален и преносен смисъл. Илиев почти всеки ден може да бъде видян да върти кебапчета и пържоли на скарата на оборотния павилион, където се прехранват доста от работещите в квартала.

Дори хората , които го познават , трудно го свързват с лустросания бизнесмен, който чертаеше огромни бизнеспланове пред 90-те години. Панчо Илиев влезе в окото на медиите след като заби шамар на депутата Методи Андреев.

 Панчо Илиев  е арестуван 2000 –та година в Скопие след съвместна операция на националната полиция и македонските органи за сигурност. Илиев се издирва от 1995 г. от полицията и се укрива в Македония. Той е обвинен за побой на депутата от СДС Методи Андреев през 1993 г., при който му счупи челюстта. Бившият депутат Христо Марков от своя страна се жалваше тогава, че бившият футболист е платил 500 000 лева, за да бъде убит. 
Освен това Панчо Илиев е уличен в кражбата на три автомобила. Според пресцентъра на ДНСП срещу него има заведени дела за необезпечени кредити. В периода 1992-1993 г. Панчо Илиев изтеглил 8.2 милиона лева кредити от Туристспортбанк и Пощенска банка. Кредитите били обезпечени с ипотека на консервната фабрика в Перущица. Илиев беше кандидат-купувач на фабриката, но никога не я е притежавал юридически. 
Панчо Илиев се укрива от 1995 г. в Скопие. Той твърди, че е собственик на Банка за инвестиции и развитие и че закупил бившата незавършена сграда на “Югобанк” в македонската столица. В интервюта за българските медии той категорично отхвърляше отправените обвинения и твърдеше, че срещу него се води организирана кампания.

Илиев излежава 7-годишна присъда и излиза на свобода.  Той отново  облича ризата „Армани“ , слага обувките „Долче и Габана“ и се хвърля в бизнеса. Година и половина по-късно отново осъмва в ареста. Задържан е от антимафиотите заради  организиране на схема за измами за 2 милиона лева на варненски строителен предприемач.

TrafficNews.bg