В началото на всеки месец поглеждаме към календара, за да си запишем фазите на Луната за лунната диета. Лятото е един от най-подходящите периоди за следване на разтоварващ режим, като този. Имаме в изобилие свежи плодове и зеленчуци, а и в горещините се препоръчва да се храним с по-леки храни. Какво трябва да знаем за отделните лунни фази?

По време на пълнолуние

Според някои специалисти по хранене, това е най-подходящата фаза за започване на разтоварващ режим. По време на пълнолуние апетитът ви към нездравословни храни може да се повиши. Препоръчва се консумацията на фрешове, вода и билкови чайове или свежи плодове и зеленчуци. Те ще ви дадат необходимото за поддържане на добри енергийни нива, пише Az-jenata.bg.

Не забравяйте, че консумацията на алкохол, млечни продукти, зехтин, сол, тестени изделия е забранена по време на лунната диета.

По време на намаляваща Луна или последна четвърт

През този период се стимулира детоксикацията на тялото и елиминирането на излишните течности. Пийте поне по 8 чаши вода и хапвайте свежи плодове и зеленчуци, ако само с фрешове усещате дефицит на енергия.

По време на първа четвърт на Луната

Тази фаза е изпитание за волята ни. Самодисциплината е важна, тъй като тогава апетитът се повишава. Не забравяйте да приемате достатъчно течности, тъй като недостатъчният им прием може да се обърка с глад, а всъщност тялото ви да има нужда от повече хидратация.

По време на новолуние

Препоръчва се само консумацията на вода, пресни сокове, чайове като градински, зелен, чай от глухарче, които имат силен детоксикиращ ефект и подобряващи метаболизма.

Запишете си фазите на Луната за месец юли:

2.07.2019 г. – 22:10 часа – новолуние
9.07.2019 г. – 13:32 часа – първа четвърт
17.07.2019 г. – 00:31 часа – пълнолуние
25.07.2019 г. – 04:29 часа – последна четвърт