Овен

Поради характерните ви динамични характеристики ви се препоръчва като основна билка евкалипт. Евкалиптът е билката, която ги предпазва от беди. Растението има антисептични свойства и затова се използва за лекуване на рани. Освен това се употребява за натурално обезболяващо и има противовъзпалително действие. Маслото от евкалипт помага при депресия и главоболие.

Също така се препоръчват за вашият зодиакален знак шипки (плодове и листа), листа от коприва, хвойна, алое срещу напрежение и главоболие. Това е горещ нервен и амбициозен зодиакален знак и неговите типични болести са невралгия, главоболие, очни болести, хемороиди.

Телец

Телци, понякога сте доста чувствителни натури и обичате силните аромати. Ето защо, Мащерката си остава основна панацея. Тя пречиства тялото и ума и подобрява съня. Вие често се нервирате заради това, че сте готови да помагате и това ви се отразява неблагоприятно. Чаят от мащерка помага при стрес, защото билката действа успокояващо. Мащерката също действа като антисептик. Помага при болки в стомаха и колики при бебетата. Дезинфектира и спомага за отделянето на храчки.

Особено полезни за вас са: мента, лайка, чубрица - като антимикробни и успокояващи; борови връхчета и жълт кантарион при простудни болести; розмарин, анасон, майорана - за подобряване на храносмилането. Типични са заболяванията на храносмилателния тракт, нарушения на обмяната на веществата, болести на гърлото и трахеята.

Близнаци

За вас Близнаци билката лавандула е от особено значение и би било добре този прекрасен лилав дар от природата да е близост до вас. Лавандулата намалява тревогата и действа успокояващо. По този начин ще ви помогне да не се разсейвате със странични неща. Лавандулата е натурално противовъзпалително средство. Може да се използва при главоболие, мигрена, невралгия и по-болезнен цикъл при жените.

Други полезни билки за вас са: жълт кантарион, лайка девесил, валериана, магданоз, тамян, кимион, копър, вербена, червена детелина, глог, листа от евкалипт. Те ще балансират нервната ви система и ще противодействат за болестите на бронхите, белите дробове, кожата, очите, невралгии на раменния пояс, гръбнака и кръста, острите респираторни заболявания и болестите на кръвта.

Рак

Навярно повечето от вас полагат значителни грижи за семейството. Хвойната е билката, предназначена именно за семейното огнище при Раците. Хвойната привлича положителна енергия и помага на представителите на тази зодия да не действат твърде емоционално в напрегнати ситуации. Плодовете, кората и клоните на хвойната съдържат вещества, които имат антисептични свойства. Те улесняват работата на храносмилателната система, дезинфектират пикочните пътища и облекчават невралгии.

При повечето от вас не само стомахът е слабото място, но и други храносмилателни органи. Най-подходящи билки са липа, бъз, конски босилек, розмарин. При болки в стомаха - жълт кантарион, листа от коприва. При възпаление на жлъчния мехур - глухарче, тиква, царевични връхчета, цветове от имортела.

Лъв

Ако сте пламенни и дръзки, то при всички случаи билката Розмарин е най-подходяща за вас. Тя подобрява паметта и концентрацията, привлича благополучие и носи любов. Етеричното масло от розмарин се използва при косопад, чаят се препоръчва при световъртеж, главоболие и силни спазми по тялото.

При вас не са изключени проблеми със сърцето и сърдечно-съдовата система и вероятно са особено уязвими. Типичните болести за вас, които може да се проявят са: стенокардия, хипертония, исхемична и други болести на сърцето, болки в гърдите, в задгръбначната област, проблеми с жлъчния мехур, както и неврози. Препоръчителни билки: липов цвят, лайка, невен, анасон, репей, копър, магданоз, мента, глухарче, девесил.

Дева

Тъй като сте прекалено аналитични за зодиакалния си знак, а това определено натоварва психиката ви, тогава влиза в сила билката  Орлови нокти (клинавиче), която може да поддържа мисловния ви процес здрав. Тя позволява на вас Девите да се вслушате в себе си и да засили интуицията ви. Клинавичето, както още я наричат, привлича успеха и благоденствието. Отварата от билката помага при настинки, болезнена и нередовна менструация, ставни заболявания и прочие.

Не са редки случаите с проблеми на стомашно-чревния тракт при вас. Характерни са коликите и храносмилателни разстройства. Препоръчителни лечебни растения са боровинка, горска ягода, жълт кантарион, бял равнец, розмарин, градинска чубрица, валериана, мента, вербена, лавандула, конски босилек.

 

Следва продължение за останалите зодиакални знаци…

Подбрал за вас от френския Център за съвременна астрология и езотерика „Нострадамус”- Красимир Куртев астрологичен анализатор.