Новата си книга от епоса "В сянката на Боговете: Заедно срещу Персия" ще представи писателят Димитър Герганов утре  от 19 ч. в Литературния салон на "Петното на Роршах" .

Приключението продължава! Най-добрите атлети от целия свят мерят сили на Олимпийски игри – първите в Отворената ера. Публиката е в екстаз, боговете този път са дискретни. Траки и гърци откриват пътя към мира, ала съдбата има други планове. Армиите на могъщия Ксеркс помитат всичко по пътя си. Персия е обречена да властва.

Ще се покорят ли родените свободни на тиранията? Или ще се борят? Заедно! Жестоки битки по суша и море, зрелищни обсади и изпепеляваща любов… А дали персите са истинския враг? Тъмна вълна се надига и заплашва да унищожи цивилизацията. Преговори няма да има, нито пощад. 

„В сянката на Боговете” е епична сага за жестоки битки, коварни интриги и дръзки предизвикателства.  

Гордите траки и безмилостните гърци са вкопчени в смъртоносна прегръдка из полята на Тракия. В титаничния сблъсък на воли и метал няма място за отстъпление, нито пък - за проява на милост. След смъртта на Стария Севт, Тракийският съюз е отслабен от стари вражди и нови съперничества. Ще успеят ли шепа герои да спрат неизброимата армия на генерал Одисей, или одриси, беси, мизи, трибали, серди и кикони ще се пръснат като пилци? Зрелищни обсади и коварни засади ще ви оставят без дъх до мига на финалната битка.  

Войната между хората обаче е само проекция на титаничния конфликт между Олимпийските Богове и техните колеги от Тракийския Пантеон. Всички средства са разрешени в името на крайната цел – окончателната победа. Всесилният Зевс протяга граблива ръка към чужд патрониум, обладан от бясна амбиция. Неговият антипод Збелсурд и хитрецът Сабазий имат своите планове, с които се надяват да му се противопоставят. Сметките на всички обаче може да излязат грешни, защото се появява нов неочакван играч.  

Сагата е разтърсваща история за силата на любовта и истинската цена на приятелството. От Царството на Мрака през приказната Тракийска гора, в компанията на митични същества, Героят открива шокиращи тайни, които ще променят не само него, а целия познат свят.

TNS.bg