Международната научна конференция започва под тепетата днес. Домакин на събитието е Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство. Събитието е под надслов „Наука, образование и иновации в областта на изкуството“. Очакват се повече от 50 гости от държавите Германия, Израел, Русия, Украйна, Румъния, Полша и България.

Сред гост-лекторите са имената на уважавани специалисти като проф. д-р Гжегож Кужински, ректор на Музикалната академия „Карол Липински“ – Вроцлав, Полша, проф. д-р Таня Вендрова от Академията за музика и танц в Израел, проф. д-р Гергана Панова – Текат от Университета по етнология и фолклор Фолкванг, Германия и проф. дпн Инна Федотенко от Тулския държавен психолого-педагогичеки университет, гр. Тула – Русия.

От българска страна с научни разработки ще участват представители от Национална музикална академия, Софийски университет, Великотърновски университет, Пловдивски университет, Нов български университет, Югозападен университет, училища и други организации.

Реализацията на форума е резултат от обединените усиля на български и чуждестранни учени в областта на музиката, хореографията, изобразителното изкуство и педагогиката. Целта на международната научна конференция „Наука, образование и иновации в областта на изкуството“ е да се създаде и утвърди пространство, в което академизмът е водещ в споделянето на изследвания, опит и предизвикателства както пред научната общност, така и пред всички, които творят в областта на изкуствата в България и чужбина.

Организационният екип работи върху идеята конференцията да се превърне в ежегоден форум.