Започва тазгодишното издание на Филмови Нощи във Филипополис, което ще се проведе в лятно кино Орфей в Пловдив. Първият филм, който пловдивчани ще имат възможността да видят, ще бъде музикалната биография “Pokemen”, посветена на легендата Елтън Джон. Филмът, с участието на Тайрън Еджъртън, е една невероятна лична история за несравнимия певец, композитор и шоумен, неподправена и откровена музикална фантазия, която показва дългия му и труден път до световната сцена. Заглавието на филма е вдъхновено от едноименния хит на Елтън Джон и прави аналогия с кариерата му и шеметното му издигане към звездния небосклон.

Късната прожекция, тази от 23:30 ч. ще бъде на комедията A дано, ама надали с участието на звездите Сет Роугън и Шарлийз Терон. Филмът разказва за талантлив и свободомислещ журналист, с афинитет към неприятности,  нает да напише кандидат-президентските речи на първата жена, в която се е влюбвал – детегледачката си, която сега е сред най-влиятелните жени в света. Очарователният му характер не остава незабелязан и двамата започват същинско приключение в кампанията.

Напомняме ви, че тазгодишното издание също ще предложи и три непреходни класики – шедьоврите Черна котка, бял котарак (на 12.07), Гладиатор (на 18.07) и Амадеус (на 25.07).  очаква ви също така новото издание на Banff mountain film festival от 11.07, както и много нови и български филми, които можете да откриете в програмата.

Лятна кинопанорама „Филмови нощи във Филипополис“ е част от Културния календар на града и се провежда с подкрепата на Община Пловдив.