Доброволци и служители на спешните екипи към 112 ще станат актьори по време на снимките на документален филм в Пловдив. Целта е да се покаже работата на спешните екипи – полиция, Спешна помощ и Пожарната, както и с какви трудности се сблъскват всеки ден. Един от големите проблеми е трафикът по улиците и липсата на толерантност от страна на водачите на МПС-та.

„В динамичната среда, в която живеем, много шофьори не знаят как да реагират адекватно при появата на патрулка, линейка или пожарна кола. Една минута закъснение на някои от екипите коства човешки живот. Това е и основната цел на това видео – да се покаже пред какви перипети се сблъскват и да се покаже на хората как да реагират”, заяви един от организаторите на проекта Красимир Каракашев от „Доброволно Формирование "Пловдив 112"”.

Във филма ще се включат и служители от пловдивската полиция и пожарна, както и екип на спешна помощ. Те ще се участват активно в демонстрацията.

„Имаме пълната подкрепа на МВР-Пловдив.  Ще има и дрон”, допълни Каракашев.

В неделя един от възловите булеварди в Пловдив – „Освобождение” ще се превърне в снимачна площадка за клипа. В рамките на час отсечката от кметството  на район „Тракия” до входа на квартала, ще бъде затворена. От 9 и 30 ще започне поетапното спиране на движението, а начало на филма ще бъде даден в 10 часа. 

В засемането на филма ще участват и граждани, които с помоща на видео регистратори ще документират ситуациите на пътя.