Окръжна прокуратура ще даде информация в понеделник относно разследването за откриващото събитие на Пловдив – Европейска столица на културата. Тогава изтича и едномесечният срок на проверката, която е била възложена на Икономическа полиция от обвинението.

Прокуратурата се самосезира след редица публикации в медиите за стойността на откриващото събитие. Подозренията са  за извършено длъжностно престъпление против стопанството, изразяващо се в сключване на неизгодна сделка.

Вариантите за действията на прокуратурата са три – образуване на досъдебно производство за извършено престъпление, прекратяване на проверката или удължаване на нейния срок.

Припомняме, че кметът Иван Тотев изрази задоволството си от въпросната проверка. По думите му, ако тя не беше факт, цяла година страстите около откриването е щяло да се преповтарят:

„Нека се прави проверката, да минат 30 дни, да изкарат резултатите, и тогава да затворим страницата”, каза тогава градоначалникът.

Вижте повече в линковете:

Прокуратурата се самосезира! Разследват как са харчени пари за откриващото събитие на Пловдив ЕСК 2019 ВИДЕОИкономическа полиция започва проверка

Фактури няма! И „Пловдив 2019“, и Слави Трифонов отказаха да си ги покажатИкономическа полиция ще проверява дали има извършено длъжностно престъпление при процедурата

Иван Тотев искрено за кулата, прокуратурата, „падането” на подлеза и вътрешния му свят ВИДЕОКметът още под емоциите от откриването на Европейска столица на културата, доказа го на култов брифинг