Време е за руската кухня в Пловдив! Това е темата на втория ден от Панаира на кулинарното изкуство. Под тепетата е открит мастър клас, шеф-готвачите от руската общност в Пловдив ще покажат каква е оригиналната руска технология за приготвянето на пелмени. Тъй като темата на събитието тази година е хлябът, руснаците в Пловдив ще черпят всички присъстващи с хапки от оригинален черен руски хляб, гарниран със сельодка и деликатесни кисели краставици, специално приготвени по традиционна рецепта. Публиката на Руския ден на кулинарното изкуство ще може да дегустира и „олади” – мини палачинки със сладко от боровинки, както и пшенна каша със стафиди. Днес мобилната етно кухня ще предлага и няколко вида пирожки, както и гречка с гъби. По време на вечерта ще звучат в изпълнение на живо най-популярните руски песни.

Кулинарните етно вечери в Пловдив могат да се посещават свободно от всички жители и гости на града. Организаторите напомнят, че всеки може да участва в томбола с вкусни награди, ако гласува със своя кулинарна бюлетина за ястието, което най-много му харесва. Неделният ден е за всички почитатели на арменската кухня. Кулинарните вечери ще се провеждат до 15 май, за времето от 17.30 до 20.00 часа в градинката на пл. „Аптека Марица”.