Целият път за възраждането на кино „Космос” ще тръгне отначало. След поредицата от писма от КАБ, САБ, както и претенции на арх. Тодор Абаджиев за авторските права община Пловдив тотално ще смени стратегията си за обекта.

Това означава, че тази година няма да стартират абсолютно никакви дейности по обекта. Проектът за киното, който трябваше да бъде дарен от проектантския екип арх. Тихомир Казаков и арх. Мария Мишинова няма да бъде приет.

Община Пловдив ще пусне конкурс за цялостно проектиране на външната, вътрешната част, както и на площадното пространство отпред.

Процедурите започват още сега. Участниците ще бъдат класирани, а за победителя ще има награда от 10 хиляди лева. В конкурса могат да участват абсолютни всички и да дадат предложенията си за развитието на киното.

Припомни, че всички дела за пространствата пред киното са спечелени от общината и е задвижена процедурата за отчуждаване.

Тотев поясни, че това е причината в бюджета на града за 2019 г. да не са предвидени средства.

Плащат 170 хил. лева на Дяковите наследници за павилионите пред кино „Космос”Кметът е подписал заповедта за отчуждаването на двата парцела на реституирания площад

Архитектите на нож срещу проекта за кино “Космос“Те изпратиха гневно писмо до кмета на Пловдив Иван Тотев