Иън Андрерсън и бандата му превърнаха Античния театър в средновековековен замък по време на концерта си снощи. Фронтменът на една от най- успешните рок банди в историята - "Jethro Tul" и феноменалните музиканти, с които в момента работи, изнесоха истински спектакъл пред публиката. Шоуто започна точно в 20 часа д  с композицията  от 1969 г. - Living in the past, като Андресън не пропусна да разкаже историята на акустичната си китара, на която свиреше по време на изпълнението. 

Музикантът е известен с артистичните си превъплъщения и често се появява пред зрителите, преоблечен като гном, дикенсов персонаж или средновековен бард. Този път обаче бе доста по -скромен в избора си на костюм - елек и пиратска кърпа на глават. За сметка на това обаче Андрерсън не спя и за минута на едно място, освен в в моментите когато изпълняваше най- трудните интерпретации.

Но дори и в тези мигове , той стоеше в поза на един крак/ неговата запазена марка/ , която заема, докато импровизира фантастичните си солови партии. 

Келтските ритми, флейтата на Андерсон и невъзможната китара на новото му попълнение - китаристът Флориан създадоха у публиката усещане за нереалност. Меломаните чуха на живо хитове от 70-те  като  „Cross-Eyed Mary“, „Locomotive Breath“, „Aqualung“, „Thick as a Brick, Fruits of Frankenfield. В края на шоуто Андерсън и компания изправиха публиката на крака, но се върнаха на сцената само за един бис. Все пак музикантът не пропусна да сподели и възхищението си от възможността да да свири сред вековните руини на Античния, като се зарече отново да се върне. 

Концертът е част от Есенният салон на изкуствата, който започна на 1 септември. Следващото изкушение за почитателите на музиката е концертът на Найджъл Кенеди, който е на 18 септември. 


TrafficNews.bg