Асен Блатечки ще играе в "Чайка" на Чехов на 21-ви април в ДТ Пазарджик, стана ясно от публикувано от него видео в личния му профил. Ще му партнира актрисата Койна Русева, а режисьор на постановката е Иван Добчев.

След трийсетгодишна пауза режисьорът Добчев се връща към пиесата "Чайка" на Чехов. Той прави нов прочит на творбата със свои студенти и с актьорите Асен Блатечки и Койна Русева. 

"По отношение на новата си постановка "Сфумато" с "Чайка" на Чехов представя текст, който въстава с мерките на високото изкуство и иска да тегли зрителя към нещо по-голямо, по-смислено, към по-висока цел. В текста на Чехов има определение за това какво трябва да бъде едно литературно произведение", споделя проф. Добчев.

"Много добра работа на Добчев и на всички колеги. Там има много млади актьори, които сега завършват. Заслужава си да се види", каза Асен Блатечки пред TrafficNews.

Актьорът сподели още, че със сигурност ще имат изяви и в София. Според неговите предположения и в някои от другите големи градове също, зависи дали има сцена, която може да поеме това представление. 

"Това е една от най-великите пиеси. Доста време се подготвяхме, близо 3-4 месеца. Радвам се, че навсякъде има интерес към нас - и в големите, и в малките градове. Единственият проблем е дали сцените могат да поемат представлението", обяснява още Блатечки пред TrafficNews.