Срещаме се с Елия, Никол, Валя и Ели пред Beе Bop Cafe в Пловдив. Четирите момичета от групата 4 Magic се събират, за да репетират за предстоящия първи концерт на Х Factor.  На пръв поглед тийнейджърките са като всички други усмихнати хлапета, с които се разминаваме по улицата – безгрижни, млади, облечени в дънки и кожени якета.

Всякаква прилика свършва дотук.Защото макар и на невръстна възраст, гласовитият пловдивски квартет има завидна музикална кариера, а наградите, спечелени от различни конкурси, могат да напълнят малък апартамент, пише PlovdivTime.bg.

Първа пристига Елия и разговорът тръгва усмихнато като самата нея.

„Случват ни се чудеса.Толкова е вълнуващо, че ще пеем на концертите на живо в Х Factor.  Още след старта на предаването започнаха да ни пишат много хора, всички те ни подкрепят. Много често ни съветват какви песни да изпеем и най-забавното е, че едни ни казват да заложим на бързи парчета, други  - бавни, трети пък ни препоръчват фолклор“, разказва деветокласничката от Езикова гимназия „Иван Вазов”. На въпроса какво ще изпеят на първия концерт тази неделя, Елия отговаря закачливо – ще бъде приятна изненада.

Тя и приятелките й разчитат на подкрепата на всички свои последователи в социалните мрежи, а не на последно място и на фен групите в училище.

„Ученето е малко трудно, но госпожите ни разбират. Наистина изисква наваксване. Но от друга страна няма как без труд и усилия, когато искаме да участваме в предизвикателство като Х Factor, но и да се справяме добре с уроците“, допълва 15-годишната Никол, която освен добра певица се оказва и талантлив физик.

Тя учи специалност „Икономическа информатика” в Националната търговска гимназия. На езиците залага и третата малка голяма звезда от квартета – Валентина. Тя е възпитаник на Езикова гимназия „Иван Вазов”, където учи италиански.

Над английския, но в Езикова гимназия „Пловдив”, заляга най-малката от 4 Magic – 14-годишната Елеонора. За нея приятелките й казват, че е луда глава, но се справя успешно както с музиката, така и с уроците.

Четирите тийнейджърки известно време градили самостоятелни кариери, докато не попаднали в ръцете на музикалния педагог Румяна Иванова от Арт Войс Център преди две години и половина. Опитната специалистка ги погледнала и отсекла: „Толкова много си отивате - като сестри сте. Вие ще бъдете квартет”.

Думите й  се оказали пророчески, защото четирите момичета все по-често започнали да се изявяват заедно, макар че не забравяли и самостоятелните си участия по фестивали.  И така до кастинга на  Х Factor, когато стигнали до единодушното мнение, че заедно са по-силни.

„Вървим напред с подкрепата на семействата си и на Руми Иванова. Тя ни е като втора майка“, казва Валя. Обяснява, че успехът идва, защото и четирите полагат много труд, за да им се случат нещата. Късметлийки са и защото в Х Factor имат шанса да работят с Любо Киров.

„Благодарни сме на Любо за подкрепата и дадения шанс да стигнем чак до живите концерти.  Той обръща внимание на всяка от нас, обсъждаме детайли от изпълненията ни. Хубаво ни е с него“, казват момичетата и допълват, че през уикенда отново ще бъдат заедно с ментора си, за да отиграят всяка подробност от неделния концерт.

Веднага след това четирите поемат обратно към Пловдив, за да се захванат с уроците, а и защото са категорични, че родният им град е най-прекрасният и винаги има какво да видиш и да правиш.

„С момичетата всеки ден се разхождаме в Стария град, по Главната, на Бунарджика.  Градската градина е приказно красива с тези фонтани“, разказва Никол. Четирите момичета с радост разбрали, че в екипа на Х Factor има много сериозна група от фенове на Пловдив.

„По време на Капана Фест голяма част от тях бяха тук , както и много от участниците.  Бяхме им гидове“, усмихва се Елия.  Тя и приятелките й използват миговете под тепетата, за да се заредят за големите битки, които им предстоят.

А повярвайте, Елия, Валя, Никол и Ели имат дълъг списък с песни, с които могат да покорят душите ви. Достатъчно е да получат подкрепата на феновете си с убедително пеене. Четирите момичета споделят, че успеха на сцената на Х Фактор не е единственото нещо, за което мечтаят.

Искаме да запишем и издадем собствена песен  - търсим хубав текст и запомняща се мелодия, разкриват тийнейджърките. Дотогава обаче те се нуждаят от нашата подкрепа в неделя от 20 часа в първия концерт на живо в Х Factor.