Микс от госпъл, джаз, фънк, блус, пълнолуние и много любов. Това бе концертът на Лиз Райт, която снощи пя под звездите на Античния театър. Тя излезе на сцената заедно със световно известния пианист Кени Банкс, с оркестъра на Държавна опера – Пловдив под диригентството на Константин Добройков и с българските джаз инструменталисти Николай Карагеоргиев – китара, Михаил Иванов – контрабас и Димитър Семов – ударни.

Над 2000 пловдивчани и много чужди гости със затаен дъх слушаха гласа на прочутата джаз певица, която е и сред любимите изпълнели на президента Обама и съпругата му. Музиката се разливаше като бавна и спокойна река, разказвайки истории от живота.  Певицата изпълни много песни от последния си албум "Grace", който музикалните критици определят като най- силният в музикалната й кариера. 

Безкрайно обрана, но с огромно сценично присъствие, Лиз Райт бе успяла да се сработи до съвършенство с музикантите от оркестъра, които не криеха удоволствието си да бъдат на една сцена с нея. И,разбира се, с невероятният Кени Банкс, който ентусиазирано правеше различни импровизации. 

Концертът Symphony Jazz е част от тазгодишната програма на фестивалната платформа Opera Open и  се провежда със съдействието на Plovdiv Jazz Fest