Необходими продукти:
- броколи - 1 бр. около 700 г пресни
- яйца - 5 бр.
- заквасена сметана - 250 г
- чедър - 150 г
- извара - 150 г
- чесън - 2 скилидки
- зехтин - 5 с.л.
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Накъсайте броколите на розички и ги бланширайте във вряща вода за 5 минути.
След това отцедете и ги залейте със студена вода.
Намажете тава с малко зехтин и наредете броколите по цялата повърхност на тавата.
Разбийте яйцата със сол и прибавете последователно към тях заквасената сметана, изварата и половината от чедъра, нарязан на ситни кубчета или настърган.
Добавете пресовани скилидки чесън, зехтина и черен пипер и разбъркайте.
С тази смес залейте броколите и поръсете с останалия чедър.
Сложете запеканата с броколи да се пече в загрята на 180°C фурна за 30 минути, докато леко се запече кето запекана с броколи.
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква