Няма хлапе, което да не обича тутманик, но понякога времето е твърде малко, за да премесвате и чакате да втаса.
Ето една лесна и бърза рецепта за практични домакини.
Необходими продукти:
яйца - 5 бр.
сирене - 300 г
брашно - 2 чаени чаши
кисело мляко - 1 бр.
сода бикарбонат - 1 с.л.
олио - 3 с.л.
мерудия - 2 с.л.
Начин на приготвяне:
В дълбок съд счукваме яйца и към тях прибавяме натрошено сирене.
Винаги ползваме хубаво сирене за тутманик и домашни рецепти за милинки, защото некачествените млечни продукти след печене не се усещат в тестото.
Разбъркваме много добре и сипваме брашното на няколко пъти и бъркаме.
Добавяме киселото мляко и содата за хляб. Накрая се добавя олиото и мерудията.
Печем в загрята фурна за 25 минути на 180 градуса лесния тутманик със сирене.
Получава се ароматен и много вкусен тутманик със сирене.
Източник: Gotvach.bg
Още от категорията
Православната църква почита днес Свети Мартин