Прелагаме ви рецепта за една по-различна, пролетна баница, с рукола и лапад.

Необходимите продукти са:

зелен лук 3-4 стръка
 масло 1
 лапад 1 връзка
 рукола 1 връзка
 сирене 150 гр.
 яйца 5
 кисело мляко 1
 точени кори 1 пакет

Приготвяне:

Попарвате руколата и лапада. След това с тях се запържва и зеленият лук.

Всяка кора се намазва със сместа от киселото мляко, яйцата и маслото и се поръсва със сирене и лапада и руколата. Завива отделно като руло. Можете да си я оформите по желание.

Отгоре се намазва със останалата смес от яйцата и киселото мляко.

Получава се много мека и ароматна баница, тъй като руколата има по-специфичен вкус.

Източник: gotvetesmen.com