Прелагаме ви рецепта за една по-различна, пролетна баница, с рукола и лапад.
Необходимите продукти са:
| зелен лук | 3-4 стръка |
| масло | 1 |
| лапад | 1 връзка |
| рукола | 1 връзка |
| сирене | 150 гр. |
| яйца | 5 |
| кисело мляко | 1 |
| точени кори | 1 пакет |
Приготвяне:
Попарвате руколата и лапада. След това с тях се запържва и зеленият лук.
Всяка кора се намазва със сместа от киселото мляко, яйцата и маслото и се поръсва със сирене и лапада и руколата. Завива отделно като руло. Можете да си я оформите по желание.
Отгоре се намазва със останалата смес от яйцата и киселото мляко.
Получава се много мека и ароматна баница, тъй като руколата има по-специфичен вкус.
Източник: gotvetesmen.com
Още от категорията
Виж всички
Рецепта за пухкав мраморен кекс с масло
Кулинарно вдъхновение: Богата есенна супа с картофи и гъби