Необходими продукти:
- 150 г пресен спанак
- 1 ч.ч. трева или кълнове от люцерна
- 4-5 бр. репички
- 2 с.л. сусамови семена
За дресинга:
- сока от 1 бр. портокал
- 1 с.л. мед
- корен пресен джинджифил с големината на орех
- 2 с.л. бадемово олио
- 1 ч.л. ленено олио
Начин на приготвяне:
Почистете и нарежете спанака и репичките. Смесете всички продукти за салатата.
За дресинга: Обелете и настържете джинджифила на ситно ренде. Смесете всички съставки за дресинга в купичка и ги разбъркайте добре докато меда се разтопи. Изсипете дресинга върху салатата и разбъркайте хубаво. Оставете за 30 минути в хладилник, после разбъркайте отново и сервирайте.
*Трева от Алфа-алфа (люцерна) можете да си направите в домашни условия като сложите семената във вода за една нощ, после отцедите водата и оставите за още 1-2 дена да покълнат и прорастнат кълнове. Колкото по-дълго ги оставите, толкова по-дълга ще е тревата. Необходимо е само 2-3 пъти на ден да се изплакват с вода и отцеждат.
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква