Необходими продукти:

  • 150 г пресен спанак
  • 1 ч.ч. трева или кълнове от люцерна
  • 4-5 бр. репички
  • 2 с.л. сусамови семена

За дресинга:

  • сока от 1 бр. портокал
  • 1 с.л. мед
  • корен пресен джинджифил с големината на орех
  • 2 с.л. бадемово олио
  • 1 ч.л. ленено олио

Начин на приготвяне:

Почистете и нарежете спанака и репичките. Смесете всички продукти за салатата.

За дресинга: Обелете и настържете джинджифила на ситно ренде. Смесете всички съставки за дресинга в купичка и ги разбъркайте добре докато меда се разтопи. Изсипете дресинга върху салатата и разбъркайте хубаво. Оставете за 30 минути в хладилник, после разбъркайте отново и сервирайте.

*Трева от Алфа-алфа (люцерна) можете да си направите в домашни условия като сложите семената във вода за една нощ, после отцедите водата и оставите за още 1-2 дена да покълнат и прорастнат кълнове. Колкото по-дълго ги оставите, толкова по-дълга ще е тревата. Необходимо е само 2-3 пъти на ден да се изплакват с вода и отцеждат.