Тази рецепта е перфектна за лек обяд или вечеря.
Необходими продукти:
- 1 кг моркови
- 1 глава лук
- 3 ч.ч. зеленчуков бульон
- 1 с.л. зехтин
- 1 с.л. джинджифил
- 1/4 ч.ч. заквасена сметана
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Зехтинът се загрява в тенджера и нарязаният лук се задушава до омекване.
Налива се бульонът и се добавят нарязаните нарязани моркови и джинджифилът. Супата се оставя да заври, след което температурата се намаля, похлупва се и се оставя да къкри около половин час.
С помощта на блендер внимателно се пасира до гладкост. Подправя се със сол и черен пипер на вкус и се сервира, докато е топла. По желание може да се гарнира с допълнително заквасена сметана или кисело мляко и накълцан пресен магданоз.
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква