Тази рецепта е перфектна за лек обяд или вечеря.

Необходими продукти:

  • 1 кг моркови
  • 1 глава лук
  • 3 ч.ч. зеленчуков бульон
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 с.л. джинджифил
  • 1/4 ч.ч. заквасена сметана
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Зехтинът се загрява в тенджера и нарязаният лук се задушава до омекване.

Налива се бульонът и се добавят нарязаните нарязани моркови и джинджифилът. Супата се оставя да заври, след което температурата се намаля, похлупва се и се оставя да къкри около половин час.

С помощта на блендер внимателно се пасира до гладкост. Подправя се със сол и черен пипер на вкус и се сервира, докато е топла. По желание може да се гарнира с допълнително заквасена сметана или кисело мляко и накълцан пресен магданоз.