Необходими продукти:
- тиквички - 6 бр.
 - извара - 400 г
 - яйца - 4 бр.
 - масло - за намазване
 - майонеза - 3 с.л.
 - сол - 1/2 ч.л.
 - галета - за поръсване
 
Начин на приготвяне:
Измиваме тиквичките и ги разрязваме на половина по дължина. Внимателно с лъжица издълбаваме месестата част, докато придобият форма на лодки.
Месестата част нарязваме на ситно и смесваме с яйцата, майонезата, изварата и солта.
С тази смес напълваме издълбаните тиквички.
Намазваме тавичка обилно с маслото и подреждаме тиквичките.
Поръсваме ги обилно с галета и ги слагаме в загрята фурна да се пекат.
Печем 20-25 минути на 200 градуса.
Още от категорията
Виж всички
            
              Как да си направим бърза шарена туршия
              
              Как се приготвя печена тиква по турски