
Необходими продукти:
- тиквички - 6 бр.
- извара - 400 г
- яйца - 4 бр.
- масло - за намазване
- майонеза - 3 с.л.
- сол - 1/2 ч.л.
- галета - за поръсване
Начин на приготвяне:
Измиваме тиквичките и ги разрязваме на половина по дължина. Внимателно с лъжица издълбаваме месестата част, докато придобият форма на лодки.
Месестата част нарязваме на ситно и смесваме с яйцата, майонезата, изварата и солта.
С тази смес напълваме издълбаните тиквички.
Намазваме тавичка обилно с маслото и подреждаме тиквичките.
Поръсваме ги обилно с галета и ги слагаме в загрята фурна да се пекат.
Печем 20-25 минути на 200 градуса.
Още от категорията

Рецепта за хрупкава ягодова пита

Как лесно да си приготвим крокети със сирена

Как да си направим вкусен десерт: Панакота с кафе
Акценти




Пожар е изпепелил заведение в Бачково

Пожар пред Окръжна болница, горя бивше заведение



