Необходими продукти:

  • тиквички - 6 бр.
  • извара - 400 г
  • яйца - 4 бр.
  • масло - за намазване
  • майонеза - 3 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • галета - за поръсване

Начин на приготвяне:

Измиваме тиквичките и ги разрязваме на половина по дължина. Внимателно с лъжица издълбаваме месестата част, докато придобият форма на лодки.

Месестата част нарязваме на ситно и смесваме с яйцата, майонезата, изварата и солта.

С тази смес напълваме издълбаните тиквички.

Намазваме тавичка обилно с маслото и подреждаме тиквичките.

Поръсваме ги обилно с галета и ги слагаме в загрята фурна да се пекат.

Печем 20-25 минути на 200 градуса.