
Продукти:
- 2 фазана
- 2 с.л. олио
- 100 г пушен бекон
- 1 глава лук
- 2 стръка селъри
- 25 г брашно
- 300 мл натурален ябълков сок
- 300 мл горещ пилешки бульон
- 1 с.л. плодово желе
- 2 с.л. сос Уорчестър
- 3 пресни дафинови листа
- 250 г печурки
За сервиране:
- картофено пюре
- бланширани броколини
Начин на приготвяне:
- Отделете гърдите и бутчетата на фазаните. Отстранете кожата. Месото от гърдите нарежете на 3-сантиметрови парчета. Запазете фенерите за да направите бульон. Поръсете парчетата месо със сол и черен пипер.
- Загрейте чугунена или тенджера с двойно дъно. Сипете 1 с.л. олио и запечатайте парчетата месо и бутчетата, докато променят цвета си. Извадете ги в чиния.
- В същата тенджера запържете нарязания на малки кубчета бекон заедно с нарязаните на едро лук и селъри. Разбърквайте в продължение на 2-3 минути. Поръсете брашното и разбъркайте добре, за около минута. Добавете горещия пилешки или фазанов бульон, както и ябълковия сок. добавете сос Уорчестър и сос Грейви, по желание. Добавете желето и разбъркайте. Овкусете със сол и пуснете дафиновите листа. Върнете месото в тенджерата. Захлупете и гответе на слаб огън 1 - 1 1/2 ч. 30 минути преди края, добавете разрязаните на половинки гъби.
- Сервирайте яхнията от фазан с картофено пюре и сварени на пара броколини.
Изпрати на приятел:
Още от категорията

Рецепта за крамбъл с ревен и ягоди
29.07.25 23:14
376

От жаравата до фурната: Историята на гювеча
20.07.25 23:14
1389

Вкусна рецепта за пилешки Хепи късчета
11.07.25 23:15
10042
Акценти


Търсят десетки млади лекари в Пловдив и областта
17.08.25 10:00
5443

Потушиха пожара на сметището в Шишманци
18.08.25 13:30
447


Трагедия в Първомай! Съпруга на полицай е убита в дома си
18.08.25 12:30
26630



Провеждат мащабно почистване в „Столипиново"
18.08.25 15:21
416
