Продукти:
- 2 фазана
- 2 с.л. олио
- 100 г пушен бекон
- 1 глава лук
- 2 стръка селъри
- 25 г брашно
- 300 мл натурален ябълков сок
- 300 мл горещ пилешки бульон
- 1 с.л. плодово желе
- 2 с.л. сос Уорчестър
- 3 пресни дафинови листа
- 250 г печурки
За сервиране:
- картофено пюре
- бланширани броколини
Начин на приготвяне:
- Отделете гърдите и бутчетата на фазаните. Отстранете кожата. Месото от гърдите нарежете на 3-сантиметрови парчета. Запазете фенерите за да направите бульон. Поръсете парчетата месо със сол и черен пипер.
- Загрейте чугунена или тенджера с двойно дъно. Сипете 1 с.л. олио и запечатайте парчетата месо и бутчетата, докато променят цвета си. Извадете ги в чиния.
- В същата тенджера запържете нарязания на малки кубчета бекон заедно с нарязаните на едро лук и селъри. Разбърквайте в продължение на 2-3 минути. Поръсете брашното и разбъркайте добре, за около минута. Добавете горещия пилешки или фазанов бульон, както и ябълковия сок. добавете сос Уорчестър и сос Грейви, по желание. Добавете желето и разбъркайте. Овкусете със сол и пуснете дафиновите листа. Върнете месото в тенджерата. Захлупете и гответе на слаб огън 1 - 1 1/2 ч. 30 минути преди края, добавете разрязаните на половинки гъби.
- Сервирайте яхнията от фазан с картофено пюре и сварени на пара броколини.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
22.11.24 22:07
488
Православната църква почита днес Свети Мартин
22.11.24 22:07
1342
Рецепта за вкусни сладки с ябълки и канела
22.11.24 22:07
13921
Акценти
Бог Дионис посреща любителите на хубавото вино в Пловдив
22.11.24 22:07
1972
За пети път: Не избраха председател на Народното събрание
22.11.24 22:07
2011
Полицията в Пловдив издирва мъж, заподозрян в кражба
22.11.24 22:07
11604
Пореден случай на скорпион, открит в дома на пловдивчанин
22.11.24 22:07
9934