Вегетарианска рецепта за индийско къри с нахут и картофи.

Необходими продукти:

  • 250 г нахут
  • 300 г картофи
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 ч.л. къри
  • 1 ч.л. кориандър
  • 1 ч.л. куркума
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • лют пипер

Начин на приготвяне:

Нахутът и се сварява заедно с нарязаните на малки кубчета картофи . Ако се използва тенджера под налягане, трябва да се вари около 35-40 минути. Отцеждат се, като течността се запазва.

В друга тенджера се запържва лук , нарязан на ситно и счукан чесън . Добавят се къри , кориандър , куркума , сол, черен, червен и лют пипер и се разбърква. Добавя се половин чаша от течността, в която са варени нахутът и картофите, и се бърка. По желание се добавя още от течността, за да има повече сос в ястието.

Добавят се сварените продукти и се готви още няколко минути, за да се смесят ароматите.

По желание ястието се сервира с варен ориз и резен лайм.