Вегетарианска рецепта за индийско къри с нахут и картофи.
Необходими продукти:
- 250 г нахут
- 300 г картофи
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 2 ч.л. къри
- 1 ч.л. кориандър
- 1 ч.л. куркума
- сол
- черен пипер
- червен пипер
- лют пипер
Начин на приготвяне:
Нахутът и се сварява заедно с нарязаните на малки кубчета картофи . Ако се използва тенджера под налягане, трябва да се вари около 35-40 минути. Отцеждат се, като течността се запазва.
В друга тенджера се запържва лук , нарязан на ситно и счукан чесън . Добавят се къри , кориандър , куркума , сол, черен, червен и лют пипер и се разбърква. Добавя се половин чаша от течността, в която са варени нахутът и картофите, и се бърка. По желание се добавя още от течността, за да има повече сос в ястието.
Добавят се сварените продукти и се готви още няколко минути, за да се смесят ароматите.
По желание ястието се сервира с варен ориз и резен лайм.
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква