Плодовите сладкиши са любими на мнозина, особенo тези с ябълки. Можете да консумирате тази торта за закуска или лека закуска, да я сервирате с чай или кафе.
Съставки
За тестото:
- 125гр. масло
- 300гр. брашно
- хартия за печене
- 1/2 супена лъжица бакпулвер
- малко сол
- 1 яйце
- 30гр. овесени ядки
За пълнежа:
- 3-4 кисели ябълки
- 35гр. брашно
- 50гр. захар
- 1/2 супена лъжица канела
- индийско орехче
Разбийте маслото със захарта, добавете бакпулвера и малко сол. Накрая сложете яйцето. Поставете хартия за печене върху тавата и сложете 2/3 от тестото, като го притиснете с пръсти към дъното. Смесете останалата трета от тестото с овесените ядки и го сложете на студено.
Печете 15 минути на 180 градуса, след това извадете и оставете да се охлади за 5 минути. През това време обелете ябълките и ги нарежете на кубчета. Смесете ги с брашно и захар. Изсипете върху полупеченото тесто.
Останалата трета от тестото, смесено с овесените ядки, го омесете с ръце и залейте пълнежа от ябълки. Печете още половин час, докато получите тъмно златист цвят. Оставете да се охлади в тавата за печене. Извадете внимателно с хартията за печене и нарежете на парчета.
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква