Невероятно лесен и невероятно вкусен домашен сладолед с парченца шоколадови бисквити можете да си спретнете вкъщи още днес. Само три продукта, най-обикновен миксер, 20 минути, за да забъркате сместа и една нощ в камерата на хладилника, за да стегне. Това е всичко, няма нужда да разбивате периодично или да правите нещо друго. 

И понеже основата за нашия домашен сладолед е от сметана и кондензирано мляко, можете да си направите цяла витрина от вкусове, като добавите вместо бисквити различни плодове (ананас, малини, ягоди, боровинки, манго), начупен шоколад, карамелизирани ядки, сладко от зелени смокини и каквото друго ви хрумне и обичате.  Имайте предвид, че сладоледът стяга много добре, така че преди да го поднесете, е добре да го оставите извън камерата за няколко минути. Така ще ви е по-лесно да оформите красиви и симетрични топки.

И така е чудесен, но ако искате, може да го полеете с топинг по ваш вкус. В случай че нямате вкъщи, ползвайте сиропа от домашно сладко, няма да съжалявате. Гарнирайте с бисквитка, шоколадова пуричка, натрошени карамелизирани ядки, замразени плодове – можете да развихрите въображението си. Ако решите да го поднесете в купички, сложете ги в камерата за няколко минути да се охладят. Така сладоледът няма да започне да се топи веднага щом го сложите в тях.

Необходими продукти:

Сладкарска сметана - 450 мл 

Кондензирано мляко- 300 гр 

Шоколадови бисквити - 70 гр 

Начин на приготвяне:

 Разбийте сметаната на пухкави облаци.

 Добавете кондензираното мляко и разбивайте с миксера докато се смесят добре и се получи еднородна смес.

 Добавете начупените на едри парченца бисквити и разбъркайте добре.

 Изсипете сместа в подходяща кутия и приберете в камерата на хладилника за една нощ.

 Източник: matekitchen.com