
Необходими продукти:
- тиквички - 3 средно големи
- яйца - 2
- брашно - 2 с.л., може и галета
- сирене - 150 г.
- копър - 1/2 връзка пресен
- сол - на вкус
- черен пипер - по желание
- кашкавал - 1 шепа настърган, за поръсване
- олио - за намазване
Начин на приготвяне:
Обелете тиквичките и ги настържете на едро ренде. Разбийте яйцата с брашното, добавете натрошеното сирене, тиквичките, както и ситно нарязания копър, солта и черен пипер.
Цялата смес сипете в тавичка, подмазнена и поръсена с малко брашно.
Изпечете киша на 180-200 градуса до порозовяване. След това поръсете с кашкавал и върнете във фурната за още 5-6 минути.
Поднесете гозбата топла или студена.
Изпрати на приятел:
Още от категорията

Лесна и вкусна рецепта за бисквитена торта с тахан халва
04.07.25 23:14
4921

Солен кекс с тиквички - приготвя се бързо и лесно
28.06.25 23:30
6000

Как да си приготвим енергийни бонбони без захар
05.06.25 23:15
1601
Акценти

Брутална агресия сред младежи на Слънчев бряг
05.07.25 15:09
10912

Тодор Неделев се завръща в Ботев Пловдив
05.07.25 13:15
5575






