Необходими продукти:
- тиквички - 3 средно големи
- яйца - 2
- брашно - 2 с.л., може и галета
- сирене - 150 г.
- копър - 1/2 връзка пресен
- сол - на вкус
- черен пипер - по желание
- кашкавал - 1 шепа настърган, за поръсване
- олио - за намазване
Начин на приготвяне:
Обелете тиквичките и ги настържете на едро ренде. Разбийте яйцата с брашното, добавете натрошеното сирене, тиквичките, както и ситно нарязания копър, солта и черен пипер.
Цялата смес сипете в тавичка, подмазнена и поръсена с малко брашно.
Изпечете киша на 180-200 градуса до порозовяване. След това поръсете с кашкавал и върнете във фурната за още 5-6 минути.
Поднесете гозбата топла или студена.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Как да направим месото най-крехко
25.04.24 01:44
7760
Може ли да използваме повторно олиото за пържене?
25.04.24 01:44
5199
Рецепта за вкусна пролетна баница с рукола и лапад
25.04.24 01:44
2897
Акценти
Глория катастрофира, автобус се вряза в колата ѝ
25.04.24 01:44
10591
Ивет Лалова съобщи блага вест - стана майка
25.04.24 01:44
2916