Необходими продукти:

  • тиквички - 3 средно големи
  • яйца - 2
  • брашно - 2 с.л., може и галета
  • сирене - 150 г.
  • копър - 1/2 връзка пресен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - по желание
  • кашкавал - 1 шепа настърган, за поръсване
  • олио - за намазване

 Начин на приготвяне:

Обелете тиквичките и ги настържете на едро ренде. Разбийте яйцата с брашното, добавете натрошеното сирене, тиквичките, както и ситно нарязания копър, солта и черен пипер.

Цялата смес сипете в тавичка, подмазнена и поръсена с малко брашно.

Изпечете киша на 180-200 градуса до порозовяване. След това поръсете с кашкавал и върнете във фурната за още 5-6 минути.

Поднесете гозбата топла или студена.