
Необходими продукти:
- тиквички - 3 средно големи
- яйца - 2
- брашно - 2 с.л., може и галета
- сирене - 150 г.
- копър - 1/2 връзка пресен
- сол - на вкус
- черен пипер - по желание
- кашкавал - 1 шепа настърган, за поръсване
- олио - за намазване
Начин на приготвяне:
Обелете тиквичките и ги настържете на едро ренде. Разбийте яйцата с брашното, добавете натрошеното сирене, тиквичките, както и ситно нарязания копър, солта и черен пипер.
Цялата смес сипете в тавичка, подмазнена и поръсена с малко брашно.
Изпечете киша на 180-200 градуса до порозовяване. След това поръсете с кашкавал и върнете във фурната за още 5-6 минути.
Поднесете гозбата топла или студена.
Изпрати на приятел:
Още от категорията

Рецепта за крамбъл с ревен и ягоди
29.07.25 23:14
379

От жаравата до фурната: Историята на гювеча
20.07.25 23:14
1391

Вкусна рецепта за пилешки Хепи късчета
11.07.25 23:15
10064