Мъфините с ягоди намират своето уютно място в дългия списък с рецепти за мъфини. Ягодите са любим плод и през последните години присъстват на пазара през по-голямата част от годината, което ги прави почти целогодишен плод. Изключително лесни за приготвяне и много атрактивни като външен вид, мъфините с ягоди и маслени трохи са не само много вкусни, а и чудесна идея за всеки делник и празник.
Необходими продукти:
За мъфините:
брашно - 1 1/3 чаена чаша
захар - 2/3 чаена чаша
олио - 1/4 чаена чаша
прясно мляко - 1/2 чаена чаша
яйца - 1 брой
бакпулвер - 1 1/2 чаена лъжица
сол - 1/4 чаена лъжица
ванилия - 1 брой
ягоди - 1 чаена чаша (нарязани на кубчета)
За маслените трохи:
краве масло - 1/4 чаена чаша (студено)
брашно - 4 супени лъжици
захар - 1/4 чаена чаша
канела - 1/4 чаена лъжица
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за мъфини с ягоди е подготовката на ягодите. Измивате ги, почиствате и нарязвате на дребни парченца. Пресявате брашното заедно с бакпулвера и солта. Разбивате яйцата заедно със захарта с помощта на миксер или тел за разбиване. Добавяте олиото, млякото и ванилията, и отново разбивате, след което малко по малко при непрекъснато бъркане добавяте сухите към течните съставки до получаване на хомогенна смес. Накрая добавяте и нарязаните на ситно ягоди и разбърквате с лъжица, за да се разпределят равномерно в сместа.
Маслените трохи за ягодовите мъфини приготвяте като първо разбърквате брашното, захарта и канелата, пише supichka.com. След това добавяте студеното краве масло нарязано на малки парченца. С ръце смесвате съставките, като претривате с ръце до получаване на маслени трохи.
Във форма за мъфини поставяте хартийки за мъфини и пълните на ¾ от обема им. След това поръсвате мъфините с така получените маслени трохи и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.
Още от категорията
Православната църква почита днес Свети Мартин