Ако вече сте приготвяли голяма част от новите и актуални в момента десерти, днес е време да се върнете към детството си. Показваме ви рецептата за един лесен, но перфектен десерт, който ще донесе на небцето ви незабравим вкус, напомнящ дните на безгрижие.
Ето как да приготвите антична черешова торта. Необходими са ви:
3 по-големи яйца
150 мл масло
400 мл мляко
1 бакпулвер
200 г захар
400 г брашно
400 г грис
домашни череши или компот
пудра захар, по желание
Приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса по Целзий.
В тава за печене постелете маслена хартия и я набрашнете.
Смесете всички сухи съставки в средна купа.
След това в друга по-голяма купа смесете всички мокри съставки.
Първо разбийте яйцата, след което добавете всички останали мокри съставки.
Внимателно добавете сухите съставки към мокрите.
Разбъркайте добре и ги комбинирайте в хомогенна смес.
Изсипете сместа в предварително приготвената тава или форма за печене.
Печете във фурната за около 5 минути
Бавно извадете от фурната, след това отгоре поръсете череши, за да не падат на дъното.
След това ги поставете отново във фурната и печете 20-30 минути на 180 градуса по Целзий, докато тортата стане златиста. Тортата е готова, когато клечката за зъби, която пробивате, излезе суха.
Декорирайте десерта с пудра захар.
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква