Семеен скандал е в основата на жестокото убийство на домашна котка в Пловдив, научи TrafficNews.

Припомняме, че пловдивчанин уби жестоко домашния си любимец, изхвърляйки го през прозореца. Патрул на Четвърто районно управление се отзовал на сигнала около 22:30 часа в неделя. Съседи били алармирали за нарушаване на нощната тишина в квартал "Каменица". 

Жестокост! Пловдивчанин изхвърли котката си от шестия етаж, писанката починаИзвършителят е задържан

34-годишният Златко и жена му започнали кавга в дома им на улица „Кричим” в центъра на града. Словесната свада била ожесточена, като прирастнала във физическа такава. Близо час виковете на двойката са се чували в квартала.

„Хвърляха през терасата посуда, тенджери. Бяха обезумели. Изведнъж се чу силно тупкане и съседите се развикаха. Погледнахме и видяхме телцето на котенце върху тава на микробус, спрян пред кооперацията”, сподели пред наш репортер съсед на Златко и жена му.

Веднага била повикана полиция. Хората в квартала разказаха, че в яростта си, мъжът грабнал животинчето и го метнал през балкона. Пред блока бил изпратен патрул от Четвърто районно, който установил извършителя и го арестували. Златко прекарал 24 часа в ареста.

„Скандалите между двамата са всяка вечер. Момичето е бременно, но въпреки това той й крещи и дори посяга. Само ден преди жестокия инцидент, двамата се биеха в градинката пред блока. Шамари, псувни, обиди. Грозна картинка. Златко е постоянно неадекватен, приятелката му пък консумира алкохол, въпреки, че е бременна”, допълват жителите на улица „Кричим”.

Семейството живее на 6-я етаж на жилищната сграда. Причината за зверството била да отмъсти на половинката си. Повод за скандала били снимки на половинката на Златко, на които тя позира до мъж. Ревнивецът я обиждал с нелицеприятни думи, наричайки я лека жена.

Котката, която по думите на съседи била още бебе, починала намясто. И днес следи от зверството се виждат по капака и тавана на буса, върху който е паднало животинчето.

„Такава гледка не се забравя. Още ни е пред очите, не може да спим. След ареста на Златко, скандалите пак са налице. Всеки ден и по цял ден. Не работят, а са под наем”, допълва съсед на двойката.

Наш репортер опита да разговаря със Златко и жена му. През вратата на апартамента обаче се чуваше ожесточен скандал, дори звуци от шамари. Псувните и обидите, които си разменяха, кънтяха дори пред блока.

Златко е стар познайник на полицията и съдебната система. Спрямо него е повдигнато обвинение за умишлено причиняване на смърт на животно, като деянието е извършено по жесток начин. Златко го грози затвор от една до три години и глоба от две хиляди до пет хиляди лева.

Златко: