Полицията задържа 28-годишният пловдивчанин, системно тормозил и заливал кучето си с киселина. Разследващите са установили, че подаденият сигнал срещу Христо от квартал Гагарин касае предходен период.

По случая са разпитани свидетели. Арестуваният мъж е с множество криминални прояви – основно по линия наркотици и е осъждан.

Образувано е досъдебно производство, като работа по случая продължават служители на Трето РУ. 

Припомняме, че отношението на 28-годишния мъж към домашния му любимец е било зверско и това е продължавало с години. 

За ежедневният тормоз пред TrafficNews.bg разказаха познати на Христо Вълков, които са ставали неведнъж свидетели на мъченията.  

Той нееднократно е заливал клетото животно с киселина, за което свидетелстват и петната по кожата. Хващал кучето за кожата на гърба и го засилвал в стената. Хвърлял го няколко пъти, докато то скимтяло от болка, пъхал душа в устата му, докато животното се давело....

Христо Вълков е стар познайник на полицията. Само в рамките на последните 3 месеца е хващан два пъти с наркотици, като дори домът му е бил претърсван. 

28-годишен пловдивчанин заля кучето си с киселина, тормозът продължава от годиниЖивотното многократно е било блъскано в стената и давено