За втори път удрят бандата на Кадрито, арестуван в Столипиново

Дилърът и съучстниците му застават пред съда

Район „Източен“, Пловдив 01.02.2019 14:00 8265 9
За втори път удрят бандата на Кадрито, арестуван в Столипиново

Дилърът Кадрито, спипан в Столипиново при мегаакция в сряда, застава пред съда. Той и другите трима задържани са привлечени като обвиняеми за държане на 0,5 кг хероин. Днес магистратите ще решат дали да оставят мъжете в ареста или ще ги освободят с по-леки мерки.

Дилърът Кадрито задържан от полицията в Столипиново! Половин кило хероин са открили у него ВИДЕО+СНИМКИНегов авер се е опитал да избяга и тогава полицаите са нахлули в механата на ул. “Правда“

Наш източник разказа за TrafficNews.bg, че Кадрито е добре познат в Столипиново, както и незаконният му бизнес. Той снабдявал част от дребните дилъри с дрога в квартала. Според местните, стоката заловена по време на операцията на Криминална полиция, била предназначена за ромската махала. От години той пласирал в гетото.

Освен заради бизнеса си, дилърът посещавал Столипиново и заради жена.

Оказва се, че това не е първото задържане на Кадрито в Пловдив. Бандата му е била разбита преди години, отново за същото – пласиране на хероин.

През 2011 година антимафиоти разбили бандата на Георги от Кричим с прякор Кадри. Акцията е била в Куртово Конаре, където у бандата са намерени наркотици - половин килограм хероин. Задържани са били петима негови съучастници. Всички те са били криминално проявени.

Претърсени са били 10 адреса в Пловдив и Кричим. По информация на Дарик радио през 2011 година, бандата е била следена два месеца. Групата е контролирала мрежа от дилъри.

Престъпниците са работили по следната схема: хероин с висока чистота е трафикиран в България, след което е смесван с различни разрешени от закона вещества и разфасован на малки дози за разпространяване в Пловдивския регион. Половин килограм хероин, разпределен в дози за пазара на дребно, се е продавал за около 90 хиляди лева.

Още за акцията в Столипиново може да видите в следващото ВИДЕО: 

Хронологията от акцията в сряда вечерта може да проследите ТУК:
 

Акция на полицията в Столипиново! Има бити, на мястото се събра огромна тълпа СНИМКИ+ВИДЕОИма четирима задържани и много полицейски коли

Изпрати новина