Столипиново в момента гъмжи от полицаи и роми! Огромна тълпа се е събрала на ул. "Правда", където по-рано униформени са нахлули в механа. От снимките, които ни изпратиха наши читатели, се вижда, че в заведението е изпочупено всичко - маси, столове, посуда, както и телефон на един от хората вътре. Задържаните са на Хаджията Груев и са четирима души, предаде репортер на Trafficnews.bg, и най-вероятната причина за това са открити наркотици.

В същото време наш читател твърди, че същото се случва и в Асеновград. Имало голямо стълпотворение на хора и полиция.

Все още няма официална информация каква е причината за акцията. На мястото има 4 полицейски буса и няколко полицейски коли, преди минути дойдоха още два. Още на 7 - 8 места имало подобни акции. В момента има отворен автомобил, от който полицаите конфискуват стока, която пакетират.

Около 200 - 300 души викат "Мафия"! Според хората тук полицаите, нахлули в механата, ги накарали да легнат на земята и се държали много грубо с тях. Те твърдят, че не са намерили нищо, нямало наркотици, и са крайно възмутени от агресивното държание на полицаите. На ул. "Крайречна" също са влизали в заведение.

Преди минути оттук мина полицейска кола, множеството започна да ги освирква и да иска... оставката на Карачанов. Цялата махала е настръхнала. Бившият общински съветник Али Байрам сподели, че в момента правят подписка за колективна молба - ще си търсят правата в прокуратурата. Според него момчетата вътре в механата били млади и са бити без причина.

Според информация на местни жители, по-късно за овладяване на ескалацията е помогнал лидерът на младежката организация на ДПС Ерол Садъков. 

Очаквайте подробности!

Очаквайте подробности!

Акция на полицията в Столипиново! Има бити, на мястото се събра огромна тълпа СНИМКИИма четирима задържани и много полицейски коли

Вижте снимки от механата с изпочупените столове и маси: