Убийците на бившия затворник Георги Гривнев застават пред съда

Марин Терзийски от Раковски и 24-годишният Венелин Трампов се сдобиха с обвинителни актове

Смолян 18.05.2020 19:07 3853 0
Убийците на бившия затворник Георги Гривнев застават пред съда

Марин Терзийски от Раковски и 24-годишният Венелин Трампов, които убиха бившия си съкилийник Георги Гривнев, намерен удушен и затрупан с храсти в гората край Смолян, се сдобиха с обвинителен акт.

Припомняме, че Трампов го удушил на поляна в града, на 3-4 км от мястото, на което е намерен трупът на Гривнев. Убийството е станало на 28 март по тъмно, след като Георги Гривнев същия ден е пуснат на свобода от затворническото общежитие над Смолян.

За помагач за пренасянето на трупа до разклона край Турян Венелин използвал Марин Терзийски от Раковски, с когото закарали с автомобил трупа и го затрупали. Терзийски е също на 24 години.

Терзийски и Трампов се познавали с Гривнев от затвора, където излежавали заедно присъди. Поради влошени лични отношения по време на изтърпяване на наказанията, Венелин решил да отмъсти на Георги и когато излезе на свобода, да го убие.

За осъществяване на този си замисъл същият привлякъл и Марин. След като излежали присъдите си, двамата се срещали няколко пъти в  Смолян и Пловдив, както и известно време живели заедно в дома на  Трампов в Смолян. Там изчаквали излизането на Георги от затвора.

На 28 март миналата година Трампов посрещнал Гривнев при освобождаването му от затвора, заедно откарали багажа му в дома на Трампов и заминали за Пловдив. Там Георги си получил личната карта и купил с лични средства мобилен телефон, който подарил на Венелин. Същата вечер двамата се върнали в Смолян и посетили заведение, където изпили по две водки.

След това тръгнали да се прибират, като през цялото време Венелин избирал място, където да нападне Георги. Стигнали до изоставен, неограден имот, близо до кръстовище. Там Гривнев се обърнал с гръб към  Венелин, който използвал това положение, хванал Георги за шията и го душил, докато престане да диша.

След това се обадил на Марин, който пристигнал на мястото. Двамата се опитали да поставят трупа в голяма найлонова чанта, но не успели. След това донесли черни найлонови чували, както и зелен куфар за инструменти, но пак не успели да поберат тялото и в тях. Накрая увили и завързали починалия мъж в одеяло, от което той не се виждал. Повикали такси, натоварили трупа на убития в багажника, заедно със зеления куфар,  и го откарали на разклона за Турян.

По пътя обяснили на шофьора, че са се скарали с близките си и отивали с багажа на вилата им в околностите на селото. След като шофьорът на таксито си тръгнал, двамата отнесли и трупа в близкото дере, където разрязали и свалили дрехите му, като го оставили само по бельо. На ръце пренесли трупа на около 40 м. навътре в близката гора, където го положили в подножието на  голямо иглолистно дърво. Покрили трупа с клони, събрали разрязаните дрехи в одеялото и си тръгнали пеша за гр. Смолян. През следващите няколко дни посещавали заведения и употребявали алкохол, както и се освободили от вещите на пострадалия.

На 15 април в местността „Пещерско бърце“, брат и сестра отишли да събират гъби. Докато се оглеждала за гъби, сестрата се натъкнала на трупа и веднага съобщила на брат си, който я чакал в автомобила си. Подаден е бил сигнал на тел. 112 и впоследствие престъплението е било разкрито и двамата обвиняеми задържани.

В момента те се намират в затвора за изтърпяване на наказания лишаване от свобода за други престъпления. По делото са разпитани свидетели, изготвени експертизи, приобщени веществени доказателства и др.

Предстои Окръжен съд – Смолян да насрочи заседание по внесения обвинителен акт.

Спрямо  Венелин Трампов е повдигнато обвинение за умишлено убийство по особено жесток начин.  Марин Терзийски пък е привлечен за това, че чрез даване на обещание да му помогне след извършване на деянието, умишлено улеснил извършването на престъпление – убийство.

Убитият Георги Гривнев. Снимка: Facebook

Удушен, затрупан с клони… Бивш затворник затрил Георги Гривнев край Смолян

Удушеният край Смолян Георги бил прочут квартирeн апаш с 16 присъди

Мистерията се разплете: Удушеният край Смолян – бивш затворник

 

 

Изпрати новина