Прокуратурата пое случая с блъснатата пешеходка в Смирненски. 31-годишната пловдивчанка Петя А. бе блъсната от джип "Волво" вчера следобед, като според очевидци шофьорката зад волана я е гонела с автомобила си и нарочно я е блъснала. Според свидетели на произшествието, жената с волвото се е държала неадекватно като нарочила жертвата си за "нефилим" и крещяла, че ще убива "нефилими". 

Момичето е лекар и работи в Инфекциозна клиника. По време на инцидента вчера е бързала за болницата, защото майка и не била добре, споделиха нейни близки.  

Жената, прегазена от "убийцата на нефилими" в Смирненски, е лекаркаПешеходката е с лицева травма, но състоянието й е стабилно

До момента е извършен оглед на местопроизшествие, разпитани са множество свидетели, приложени са записи от охранителни камери, приложени са писмени материали, назначени са съдебномедицинска и автотехническа експертизи.

По първоначални данни на момичето е причинена средна телесна повреда - травми по лицето и носа.

Водачката на волвото Мария Димитрова /45/ е задържана в ареста на Второ районно. Според наши източници тя не е освидетелствана и има свидетелство за правоуправление. Предстои да й бъде назначена съдебнопсихиатрична експертиза с оглед установяване дали лицето е действало в състояние на вменяемост, както и с оглед установяване дали страда от психично заболяване.

 Работата по случая продължава.

Очевидци на катастрофата в Смирненски: Жената удари момичето нарочно, нарече я "нефилим"Шофьорката е арестувана във Второ РПУ, разпитват свидетелите