48-годишната Мария Димитрова, която блъсна млада лекарка на пешеходна пътека на бул. „Пещерско шосе“, ще се изправи пред съда в четвъртък – 27 май. Тя ще отговаря пред Темида за това, че миналото лято при управление на лек автомобил, е нарушила правилата за движение по пътищата и умишлено е причинила средна телесна повреда на 31-годишната Петя.

Припомняме, че 31-годишната пловдивчанка Петя беше блъсната от джип "Волво“, като според очевидци шофьорката я е гонела с автомобила си и нарочно я е блъснала. Тогава свидетели на произшествието разказаха, че Мария се е държала неадекватно като нарочила жертвата си за "нефилим" и крещяла, че ще ги убива. 

Веднага след катастрофата, очевидците споделиха пред TrafficNews, че водачката на джипа гледа безучастно пострадалото момиче. 

Очевидци на катастрофата в Смирненски: Жената удари момичето нарочно, нарече я "нефилим"Шофьорката е арестувана във Второ РПУ, разпитват свидетелите

Петя е лекар и работи в Инфекциозна клиника. По време на инцидента тя е бързала за болницата, защото майка и не била добре, споделиха нейни близки.  

Според данни на прокуратурата, на 30 юни 2021 г. Мария посетила магазини в Пловдив, след което се качила в автомобила си и потеглила по бул. „Пещерско шосе“. По това време Петя  се намирала на пешеходна пътека на булеварда. Въпреки че я видяла, шофьорката  отклонила колата и нарочно преминала в платното за насрещно движение, без да намалява скоростта.

От удара, младата лекарка се превъртяла и паднала на тротоара. Мария продължила движението си още няколко метра и спряла. 

Жената, прегазена от "убийцата на нефилими" в Смирненски, е лекаркаПешеходката е с лицева травма, но състоянието й е стабилно

48-годишната  шофьорка е била тествана за алкохол и наркотици, като пробите й били отрицателни. Пострадалата е била откарана в болница и е установено, че е получила средни телесни повреди.

В хода на разследването е изготвена комплексна съдебно-психиатрична експертиза, заключението от която е, че Мария не страда от психично заболяване.

В предстоящото разпоредително заседание трябва да стане ясно, дали тя ще признае вината си и ще получи редуцирана присъда, или ще оспори твърденията описано в обвинителния акт. Ако откаже да признае вината си, то процесът срещу нея ще се гледа по общия ред, с призоваване на свидетели и вещи лица.

Психиатри установяват вменяема ли е жената, прегазила умишлено млада лекарка в ПловдивНа момичето е причинена средна телесна повреда - травми по лицето и носа