„Поводът е някак много малозначителен, нагледно всичко зависи от неговата нагласа и психическото му състояние. Има различни показания по делото, фрапиращи конфликти в миналото  на този етап не са установени.” Това поясни Борис Михов, който е наблюдаващ прокурор по делото за убийството на 54-годишната Тодорка Вакрилова, която беше убита от собствения си син в квартал „Съдийски”.

Григоров има предходно психично заболяване, със затихвания и проведени лечения, но към момента психичното му състояние ще бъде изяснено от резултата на експертизата. По думите на обвинението 31-годишният мъж  признал за убийството пред полицаите и е обяснил механизма на престъплението. Вакрилова е починала  от притискане на на гръдния кош и шията.

Както TrafficNews първи съобщи, полицията разследваше мистериозната смърт на 54-годишната Тодорка, която бе намерена мъртва на терасата в жилището си в квартал "Съдийски". На място са пристигнали полицейски и медицински екипи, като при първоначалния оглед не са били открити следи от насилие.

Намерената мъртва жена в Пловдив е била убита от сина ѝ, има данни за насилиеПовдигат обвинение на извършителя

По-късно е била извършена тройна съдебномедицинска експертиза, според чието заключение, починалата е имала кръвонасядания в областта на шията и охлузвания.

При последвалите действия по разследването е установено, че синът на пострадалата жена е извършил убийството. Експертната справка също категорично е потвърдила, че смъртта на Вакрилова е причинена от обвиняемия. На 15-ти март той е бил изпратен на преглед в психиатрията, но на този етап още не е готова експертизата му заради краткия срок.

Според съседи жената е била много добра, жизнена, усмихната и работлива. Синът й Григоров има висше образование и бил  служител на Агенцията по заетостта, работил е  в транспортна компания и в момента е управител на фирма "GBS 21".  Той не е бил комуникативен човек. Преди час Окръжен съд- Пловдив го остави за постоянно в ареста.

Мъжът, убил майка си в Съдийски, бил собственик на фирмаТой страда от психично заболяване, според прокуратурата може да извърши ново престъпление

Полицията разследва смърт на жена в Пловдив, синът й е задържанСпоред съседи от дълги години била разведена и живеела само с детето й