Йордан Григоров, обвинен в убийството на майка си, бе доведен под засилена охрана в Окръжен съд в Пловдив. Прокуратурата поиска за Григоров най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”. Обвинението се позова на това, че видно от материалите по делото са събрани достатъчно доказателства, които показват, че обвиняемият е извършил убийството на майка си Тодорка Вакрилова на 14 март.

Както TrafficNews първи съобщи, полицията разследва мистериозна смърт на 54-годишна жена, която бе намерена мъртва на терасата в жилището си в квартал "Съдийски". На място са пристигнали полицейски и медицински екипи, като при първоначалния оглед не са били открити следи от насилие.

По-късно е била извършена тройна съдебномедицинска експертиза, според чието заключение, починалата е имала кръвонасядания в областта на шията и охлузвания.

При последвалите действия по разследването е установено, че синът на пострадалата жена е извършил убийството.

Григоров е признал и обяснил сам как е причинил смъртта на майка си. Експертната справка също категорично е потвърдила, че смъртта на Вакрилова е причинена от обвиняемия. На 15-ти март той е бил изпратен на преглед в психиатрията, но на този етап още не е готова експертизата му заради краткия срок.

Според прокуратурата, ако той бъде пуснат от ареста има опасност от извършване на друго престъпление. Държавното обвинение потвърди, че той има психично заболяване.

Григоров има висше образование. Бил е служител на Агенцията по заетостта, работил е  в транспортна компания и в момента е управител на фирма "GBS 21". 

Съдът уважи искането на обвинението и остави в ареста Григоров. Според съдия Славка Димитрова 31-годишният мъж е извършил престъплението и има опасност да извърши друго такова, ако бъде пуснат от ареста. Смъртта на жената е настъпила след натиск на гръдния кош и гърлото.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване.

Намерената мъртва жена в Пловдив е била убита от сина ѝ, има данни за насилиеПовдигат обвинение на извършителя