Трима шофьори са задържани през уикенда. По време на рутинна проверка на улица в Пазарджик автопатрул установил, че 46-годишен пазарджиклия е зад волана с 1.56 промила концентрация на алкохол. Снощи в Септември униформените от местното полицейско управление спипали 27ггодишен неправоспособен от софийско село. Освен, че бил с отнета през миналата година шофьорска книжка мъжът управлявал лек автомобил „Опел“ с 2.02 промила алкохолна концентрация.

Най-фрапиращ е случая с 65-годишен мъж от Ракитово. В събота следобед мъжът решил да се повози на своя „Мерцедес“. Управлявайки возилото си по улиците на Ракитово той загубил контрол  и се блъснал в питейно заведение. За щастие в резултат на удара няма пострадали хора, нанесени са само материални щети на кафенето.

Пристигналите на мястото служители тествали шофьора с дрегер, при което уредът отчел 2.61 промила. И тримата водачи са задържани в арестите на полицейските управления в Пазарджик, Септември и Велинград.

Колегите им в Пазарджик засекли 26-годишен местен жител с наркотици. В съъбота вечерта в областния град униформените направили проверка на мъжа, при която се установило, че той съхранявал в себе си полиетиленово пликче със суха зелена листна маса. Полевият наркотест  реагирал положително на марихуана. 

Дрогата е иззета, а притежателят и задържан в ареста. Спрямо него се води бързо производство.