По свидетелски данни нападателите на Иван Костов били трима мъже, един от които стрелял и го убил. Извършителите на деянието избягали, като към момента се издирват от полицейските служители, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Бургас.

Убийството станал около 19.00 часа тази вечер. На излизане от поморийското заведение „Омар”, разположено на крайбрежната алея, е застрелян 33-годишния Иван Костов от Бургас, криминално проявен и осъждан.

Работата по случая продължава от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Районно управление – Поморие.

TrafficNews.bg научи, че заведението, пред което е убит Дебелия е наскоро открит ресторант тип бар за вечеря. Той се намира срещу култовата за Поморие дискотека Месалина. 

Както съобщихме по-рано наркодилърът Иван Костов с прякор Дебелия е важен фактор от ъндърграунда на Бургас. Жертвата е убита с изстрел директно в главата почти от упор. Наскоро Дебелия е бил арестуван за разпространение на наркотици, но е освободен. Напоследък бил забелязан да се разхожда и дрогиран. Бил изключително опасен.

На изхода на Бургас в посока кв. „Сарафово” и в района на Поморие ври от полиция, предаде флагман бг. Униформени спират всяка кола и проверяват пътниците един по един, претърсват щателно колите, отварят и багажниците. 

В района на жестоката екзекуция още се извършват огледи, на място е и директорът на ОДМВР-Бургас главен комисар Калоян Калоянов, който отказа да коментира инцидента.

Тялото на разстреляния все още е в заведението. На място е и съдебният лекар от Бургас Косьо Янков, който извършва експертизи.

Костов се прочу с опитите си да оглави бизнеса с наркотици по Черноморието след ареста на Димитър Желязков – Митьо Очите. Той първоначално гравитираше около несебърския бос, ръководейки наказателна бригада срещу провинили се дилъри. Чрез насилие и побоища Костов и хората му сеели страх и принуждава наркодилъри от региона да отчитат част от печалбите си от продадените наркотици.

Групата на Костов прибягвала до отвличания, принуда, унищожаване и повреждане на автомобили, нападения – отличаващи се с особена дързост и цинизъм. При обиските тогава са открити и иззети множество телескопични палки, ножове, мечове, брадва, метални боксове и наркотици, съобщиха при арестите от МВР.

През октомври 2007 г. Иван Попов е признат за виновен като лидер на организирана престъпна група за разпространение на наркотици и получава 3 години ефективно. Присъдата е под минимума, тъй като делото минава по съкратената процедура. Хората му се споразумяват с прокуратурата и получават по-леки наказания.

Той бе сочен и за член на прочулата се из цялата страна "Банда на кирките". Тя се появи по времето, когато Митьо Очите и хората му бяха тикнати в затвора.


TrafficNews.bg