Тримата арестувани за мега схемата за пране на пари, отвличане и пране на пари, остават окончателно в ареста. Това постанови Апелативен съд – Пловдив.  

Иван Високалийски, Росен Романенко и Иван Крийчев са обвинени в това, че са отвлекли и държали противозаконно Албена Борисова, в съучастие с останалите обвиняеми по делото. До деянието се стигнало, след като те установили, че нейният син Христо Петров е изтеглил пари от банковата сметка по време на работата им в  “Кепитъл консултинг” ЕООД. Заедно с останалите подсъдими по делото те решили да заминат за Пловдив, за да намерят Петров и да разберат къде държи парите. Късно вечерта на 9 септември пристигнали в село Войводиново, където живеела Албена, майката на Христо.

В показанията си тя разказала как десетина души я извели насила от дома й, качили я в кола „Ауди“ и й нанесли побой. През цялото време питали къде са парите и къде е Христо. Обвиняемите взели мобилният й телефон и след като щателно прегледали хронологията й се обадили на нейния син, за да му кажат, че в момента я пребиват. След това я освободили.

Апелативните магистрати прецениха, че правилно първоинстанционния  съд е приел, че по делото има достатъчно данни за обосновано предположение за съпричастност на тримата към деянията, в които са обвинени. Няма данни за опасност тримата да се укрият, но има реална опасност  да извършат престъпления, която се извежда от естеството и механизма на деянията, в които са обвинени.

Трима от арестуваните от мегасхемата за пране на пари остават зад решетките в ПловдивПохитената Албена била бита от десет души, разпознала само двама от похитителите си

Трима от мегасхемата за пране на пари са арестувани, търсят гардовете на "мозъка"Съучастник опитал да унищожи доказателства по разследването