Съдът в Пловдив остави в ареста още трима души от арестуваните от престъпната група, заподозряна в пране на пари. Иван Високалийски, Росен Романенко и Иван Крийчев са обвинени в това, че са отвлекли и държали противозаконно Албена Борисова, в съучастие с останалите обвиняеми по делото. До деянието се стигнало, след като те установили, че нейният син Христо Петров е изтеглил пари от банковата сметка по време на работата им в  “Кепитъл консултинг” ЕООД. Заедно с останалите подсъдими по делото те решили да заминат за Пловдив, за да намерят Петров и да разберат къде държи парите. Късно вечерта на 9 септември пристигнали в село Войводиново, където живеела Албена, майката на Христо. В показанията си тя разказала как десетина души я извели насила от дома й, качили я в кола „Ауди“ и й нанесли побой. През цялото време питали къде са парите и къде е Христо. Обвиняемите взели мобилният й телефон и след като щателно прегледали хронологията й се обадили на нейния син, за да му кажат, че в момента я пребиват. След това я освободили.

Още в началото на заседанието адв. Терзийски и адв. Бастрев, които са защитници на тримата обвиняеми помолиха вот залата да бъдат изведени всички журналисти. Според тях случаят вече е достатъчно нашумял в медийното пространство и предстои да се изнесат данни от личния живот на подсъдимите. Впечатление направи факта, че искането им не бе насочено и към останалите присъстващи в залата, т.е. те не желаеха делото да се гледа при закрити врати. Молбата им не бе уважена от съдия Роглекова, която изтъкна, че не са налице предпоставките в закона за разгледана на делото при закрити врати. В изложението си защитниците се посочиха, че не следва обвинителният акт да се базира главно на свидетелски показания, като посочиха и някои противоречия в разказите на Албена пред разследващите. Едно от тях бе свързано с разпознаването на Крийчев, който бил зад волана на Аудито. Първоначално потърпевшата си спомнила, че на дясната му ръка има татуировка. Адв. Терзийски обаче отрече подзащитния му да има такава. Той каза още, че Албена обяснила, че е разпознала Крийчев по "намръщената му физиономия".

Защитниците се опитаха да оборят твърдението на прокуратурата, че тримата задържани са с висока обществена опасност. Според тях в обвинението липсва конкретика относно съпричастността на всеки един към извършеното престъпление. Те поискаха от съда да бъде наложена по-лека мярка от задържане под стража. От своя страна прокурорът по делото заяви, че са налице всички обстоятелства, за да се направи обосновано предположение, че тримата са автори на престъплението.

То бе квалифицирано от държавното обвинение като противозаконно лишаване от свобода по особено мъчителен начин. Позовавайки се и на наказанието, което ги грози, а именно лишаване от свобода от 7 до 15 и от 3 до 12 години за двете обвинения, държавното обвинение поиска постоянен арест. В крайна сметка съдът прецени, че са налице всички законови предпоставки за налагане на най-тежката мярка за неотклонение. В хода на заседанието стана ясно, че Албена е разпознала двама от похитителите си Иван Крийчев и Денис Керим. Жената си е издала медицинско свидетелство, но доста след побоя и в него не са описани тежки травми.

Роглекова заяви, че показанията на Албена кореспондират с тези на останалите свидетели.

Магистратите изтъкнаха, че извършеното от тях крие висока обществена опасност, тъй като независимо от приноса на всеки един от участниците е факт, че Албена е била държана на сила, бита и нито един от присъстващите не е призовал останалите да спрат.

Трима от мегасхемата за пране на пари са арестувани, търсят гардовете на "мозъка"Съучастник опитал да унищожи доказателства по разследването